Hlavní navigace

Nestihli jste jako zaměstnavatelé podat vyúčtování daně z příjmů? Šance tu je

18. 3. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pro ty, kteří jako zaměstnavatelé prošvihli termín 1. března, kdy měli podat vyúčtování daně z příjmů ze závislé činnosti, je tu další termín.

Finanční správa připomíná zaměstnavatelům, kteří z jakéhokoli důvodu nestihli na začátku března podat vyúčtování daně z příjmů ze závislé činnosti, že mohou využít další možný termín. Musí však zvolit jediný způsob podání. 

Pokud tak tedy zaměstnavatelé učinit do 1. března, vyúčtování daně z příjmů ze závislé činnosti mohou podat do středy 20. března 2019, ale elektronicky. 

Povinnost vyúčtování daně stanoví § 38j odst. 4 zákona o daních z příjmů. Vyúčtování se podává do 2 měsíců od uplynutí kalendářního roku. Posledním dnem lhůty je 1. 3. 2019. V případě, že bude podáno povinně nebo dobrovolně vyúčtování v elektronické podobě, prodlužuje se lhůta do 20. 3. 2019. Tato lhůta je zákonem pevně daná a nelze ji prodloužit. 

Finanční správa prostřednictvím svého twitterového profilu upozorňuje zaměstnavatele také na to, že je nutné dodat společně s vyúčtováním daně povinnou přílohu. Jedná se o tiskopis s názvem Počet zaměstnanců ke dni 1. 12. 2018.

Co dalšího přinesl uplynulý týden na serveru Podnikatel.cz

Poslanci včera odmítli senátní úpravy daňového balíčku a schválili ho v původní podobě. Nabízíme stručný přehled změn, které přináší. Přehled změn, které přinese daňový balíček bez senátních úprav

Kdo nevyužil roční zúčtování u zaměstnavatele, může (v některých případech musí) podat daňové přiznání. Kupodivu, ne vždy je tento krok výhodný. Více v článku Výhody i nevýhody podání daňového přiznání zaměstnancem

Připravili jsme přehled základních povinností při zajišťování BOZP zaměstnavatelem nebo osobou povinnou zajišťovat BOZP. Čtěte Přehled základních povinností při zajišťování BOZP, které musí podnikatelé plnit

Daně x

Jednu ze slev, které mohou v přiznání někteří poplatníci uplatnit, tvoří sleva za umístění dítěte. Často se ale při jejím uplatnění chybuje. Podrobněji v článku Využíváte v daňovém přiznání školkovné? Pozor na jeho chybné uplatnění

Poplatník může ve svém daňovém přiznání využít daňové zvýhodnění na vyživované dítě. Připomeňte si však, za jakých podmínek je dítě považováno za vyživované. Daňové zvýhodnění na dítě: Kdy je dítě považováno za vyživované?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).