Hlavní navigace

Stáhněte si formuláře pro výpočet daně z příjmů právnických osob

18. 1. 2019
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Termín pro podání daňového přiznání právnických osob se blíží. Zjednodušte si práci interaktivními formuláři.

Prostřednictvím BusinessCenter Bulletin přinášíme informace o novinkách na webu a upozorňujeme na daňové povinnosti v nadcházejícím týdnu.

Nové vzory šablon

Přiznání k dani z příjmů právnických osob. Aktuální šablona formuláře přiznání k dani z příjmů pro právnické osoby obsahuje šablonu s možností exportu do formátu XML (vzor č. 28 – 2018). Tato šablona je neomezená výší daňového základu.

Přiznání k dani z příjmů právnických osob ve verzi LIMIT. Aktuální šablona formuláře přiznání k dani z příjmů pro právnické osoby obsahuje šablonu s možností exportu do formátu XML (vzor č. 28 – 2018). Bezplatnou verzi LIMIT můžete využít, pokud váš daňový základ nepřekračuje částku 300 000 Kč. Pokud dojde k překročení nastavených mezí, v některých polích se objeví text LIMIT, následkem čehož přestane formulář pracovat korektně.

Výpočtový formulář dle § 76. Výpočet ročního vypořádacího koeficientu pode § 76 zákona o DPH (pro plátce s osvobozeným plněním).

Potvrzení o zdanitelných příjmech. Verzi pro rok 2019 potřebujete jen v případě, že změníte v průběhu ledna 2018 zaměstnání. Pak po svém bývalém zaměstnavateli chtějte vystavit toto potvrzení pro rok 2019 tak, aby mohlo být předloženo jako podklad pro výpočet daně za rok 2019.

Daňové přiznání pro fyzické osoby vedoucí podvojné účetnictví s možností exportu do formátu XML pro rok 2018. Šablona obsahuje účetní závěrku, přehledy pro správu sociálního zabezpečení. 

Přiznání k dani z nabytí nemovitých věcí – osvobozená nabytí, vzor č. 2 platný od 1. ledna 2019.

Veškeré šablony jsou připraveny ve formátu Microsoft Office. Stoprocentní funkčnost je garantována od verze 2007 na platformě Windows. 

Veškerá data se nikam neodesílají, zůstávají pouze ve vašem počítači.

Brand24

TIP: Potřebujete více šablon pro více subjektů? Jste účetní firma? Využijte možnost zakoupit cenově zvýhodněný balíček nebo multilicenci.

Novelizované zákony

Novelizovali jsme zákon o dani z přidané hodnoty, přečtěte si úplné znění tohoto zákona. 

Novelizovali jsme zákon o dani z příjmů, přečtěte si úplné znění tohoto zákona. 

Daňový kalendář v nadcházejícím týdnu

  • Dne 21. ledna 2019 je termín měsíčního odvodu úhrnu sražených záloh na daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti.
    Podívejte se na naše formuláře pro výpočet daně z příjmů.
  • Dne 24. ledna 2019 je splatnost spotřební daně za listopad 2018 (pouze spotřební daň z lihu).
  • Podívejte se na naše formuláře ohledně spotřební daně.
  • Dne 25. ledna 2019 je termín pro podání daňového přiznání a splatnost daně za 4. čtvrtletí 2018 z hazardních her.
  • Dne 25. ledna 2019 je termín pro podání daňového přiznání a splatnost daně z přidané hodnoty za 4. čtvrtletí a za prosinec 2018.
    Podívejte se na naše daňové přiznání.
  • Dne 25. ledna 2019 je termín pro podání souhrnného a kontrolního hlášení daně z přidané hodnoty za 4. čtvrtletí a prosinec 2018.
    Souhrnné i kontrolní hlášení je pro vás ke stažení. 
  • Dne 25. ledna 2019 je povinnost podat daňové přiznání energetické daně a splatnost daně z plynu, pevných paliv a elektřiny za prosinec 2018.
    Formuláře ke stažení ohledně ekologických daní.
  • Dne 25. ledna 2019 je termín pro podání daňového přiznání spotřební daně za prosinec 2018. 
    Podívejte se na naše formuláře ohledně spotřební daně
  • Dne 25. ledna 2019 je posledním dnem pro podání daňového přiznání spotřební daně k uplatnění nároku na vrácení spotřební daně z topných olejů a ostatních (technických) benzinů za prosinec 2018 (pokud vznikl nárok).
    Podívejte se na naše formuláře ohledně spotřební daně

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).