Hlavní navigace

Informační kriminalita se stupňuje. Nové trendy v internetové bezpečnosti se proto staly tématem dnešní konference

26. 2. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Trendy v internetové bezpečnosti, to je téma konference, která se dnes koná v konferenčním centru City. Vystoupení jednotlivých účastníků se zaměřují na novinky v oblasti internetových útoků, zabezpečení před nimi a zkušenostmi s různými formami informačních ataků.

Konference je rozdělena do dvou částí. První blok se věnoval bezpečnosti z hlediska technologie. Jako první vystoupil publicista Daniel Dočekal, který za největší slabinu v internetové bezpečnosti označil uživatele. Následoval rozbor moderních phisingových útoků a možností ochrany, který odpřednášel Jan Guzanič z firmy Cleverlance Enterprise Solutions. O současných trendech v počítačových hrozbách promluvil Filip Navrátil z ESET software.

Po krátkém coffee breaku pokračovala konference příspěvkem Petra Krčmáře, jenž se zaměřil na bezpečný vzdálený přístup k firemním sítím. Poté se rozhovořil Rastislav Turek o cílených útocích na banky, konkrétně přes jejich internetové bankovnictví. Dopolední program pak zakončily přednášky Pavla Vondrušky z O2 Telefónica, který se zaměřil na důvěru v certifikáty a Karla Kuchaříka z Policejního Prezidia ČR, který se věnoval informační kriminalitě.

Odpolední program začíná za chvílí. Aktuální přenos z konference lze sledovat na Twitteru.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).