Hlavní navigace

Názor k článku Novela o EET dostala ve Sněmovně další šanci. Přináší rozšíření či offline režim od mm - Jsem účetní 15 let, 99 % příjmu jako...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 2. 2019 13:01

    mm (neregistrovaný)

    Jsem účetní 15 let, 99 % příjmu jako OSVČ jde na FA ( tedy nic nezakrývám ), to 1 % je za drobné poradenství zejména u starších živnostníků co chtějí zaplatit hotově ( to jsou tak 4 inkasa za rok ), které samozřejmě vykazuji a také daním, nyní s 3+4 vlnou EET mám v podstatě na výběr, buď 100% fakturačně -, těm co neznám nejprve zálohovou FA tedy zaplatíš zálohu na BÚ = dělám, nezaplatíš , vezmi si to a těšilo mě.
    Nebo kvůli těm 4 platbám hotově si pořídím EET pokladnu ( cca za nejlevnější krám s tiskárnou 5000,- + kotoučky do tiskárničky + čas s registrací ), touto cestou asi nepůjdu, vím jak 5-6 tis. ze svého vydělaného utratit lépe, také bych mohl rozšířit svůj stávající účetní SW o modul EET ( samozřejmě že to moderní účetní systém umí ) ale to se platí, pak z toho platím roční UPG + práci za instalace ( 1500,- / hod. práce IT ) - to také nepůjde ( abych pro 4 inkasa prodělal kalhoty, to nechám jiným ).

    Pak mohu požádat ( hezky v předklonu ) o off-line režim, tedy zajdu si na FÚ s prosíkem a dostanu " speciální papírové účtenky " tedy sice ušetřím za EET kasu ale zase podle návrhu mám v off -line režimu reportovat a to 4x ročně - tedy každý kvartál dělat reporty na FÚ o tom kolik těch papírových účtenek jsem použil, či nepoužil, či stornovat, tak to nepůjde, potřebuji pracovat a ne každý kvartál ( tz. 4x ročně ) vyplňovat formulářové reporty pro úředníky kvůli off-line režimu EET.

    No nic, je to jasná volba, všechno všem fakturačně, nejlépe dopředu, kdo nechce, neumí, nemůže ať si dělá účto sám. Jeho problém.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).