Hlavní navigace

Novou vládu by měl prezident jmenovat už v pátek

6. 5. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vládní krize míří snad ke konci. Designovanému premiérovi Janu Fischerovi se podařilo sestavit vládu, která zřejmě získá podporu v poslanecké sněmovně. Po složitých vyjednáváních by měl prezident republiky jmenovat nové ministry už tento pátek.

Předpokládám, že prezident republiky bude jmenovat vládu v pátek v odpoledních hodinách. Jsem rád, že končíme období poměrně dlouhé sestavování vlády, přípravy kabinetu a že počínaje pátečním jmenováním se nový kabinet bude moct ujmout plnohodnotně svých funkcí, uvedl premiér Jan Fischer na tiskové konferenci.

Vicepremiérem a ministrem zahraničí se stane Jan Kohout, na post vicepremiéra a ministra obrany nastoupí Martin Barták, ministrem financí se stane dosavadní náměstek resortu Eduard Janota. Štefan Füle bude jmenován ministrem pro evropské záležitosti, ministerstvo vnitra spadne pod Martina Pecinu, ministerstvo spravedlnosti povede Daniela Kovářová.

Ministryní zdravotnictví bude Miroslava Kopcová, ministrem pro lidská práva zůstává Michael Kocáb. Resort životního prostředí přebere Ladislav Miko. Gustáv Slamečka se stane ministrem dopravy a Petr Šimečka ministrem práce a sociálních věcí. Ministrem průmyslu a obchodu bude jmenován Vladimír Tošovský, ministerstvo zemědělství povede Jakub Šebesta a na post ministra kultury nastoupí Václav Riedlbauch.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).