Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku O evidenci tržeb aneb Jak se podvádí v restauratérství od Martin - Z většinou článku souhlasím, jsem jen proti velmi...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 6. 2015 7:06

    Martin (neregistrovaný)

    Z většinou článku souhlasím, jsem jen proti velmi vysokým pokutám. Podle mě stát často dává vysoké pokuty (ve stovkách tisíc) jenom kvůli vlastní lenosti.

    Podle mě je i pokuta 10.000 Kč dostatečná, když přijde kontrolor, a dá pokutu 10.000 Kč, pošlu ho za týden znovu, když znovu načapá, pošlu ho tam třeba denně a on si to restauratér rozmyslí. Vždyť ty pokuty se dají využít na mzdy kontrolorů.

    Problém u nás je, že se nekontroluje. Běžně jdu do vietnamské večerky - přijdu jednou, lísteček. Přijdu po druhé - "ano, už mě znají", žádný lísteček, je to tradiční.

    Podle mě není potřeba mít elektronickou tržbu, vysoké pokuty, podle mě je potřeba, aby úředníci zvedli své líné zadky a vydali se do terénu. Co tomu hlavně brání? Způsob jakým účtuje stát. Stát účtuje dost odlišně od firem, on vidí, že má náklady na kontroly 300 mil. Kč, ale už nevidí, že vybral 350 mil. Kč, protože to je jinde. Takže nevidí styl "najmu dalšího kontrolora a on mi vydělá xx Kč".

    V tomhle státě je problém v tom, že moře úředníků rozhoduje od stolu na úřadě, místo toho aby prostě byly v terénu! A tihle furt řvou "potřebuji nový zákon, na...". Ale prd, vidím to denně, měšťáci projedou kolem blbě zaparkovaných aut a ani se neohlídnou, zákony tu jsou, úředníci nemakaj!

  • 11. 6. 2015 7:14

    Ivan Nový (neregistrovaný)

    Proč se někdo zaměstná u státu? Aby měl klid a mohl se ulívat. S tím taky nic nenaděláme, to totiž patří ke kultuře každého státu, stejně tak jako šizení patří do kultury hospod od nepaměti.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).