Hlavní navigace

O platební terminály na rok zdarma mohou OSVČ žádat do konce prosince

31. 7. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
Termín pro žádosti v rámci projektu ministerstva průmyslu a obchodu a karetních asociací ohledně platebních terminálů na rok zdarma se prodloužil do konce roku.

Zájem o platební terminál na rok zdarma v rámci projektu doposud projevilo přes 800 podnikatelů. Celkově je k dispozici 10 tisíc terminálů.

O terminál zdarma lze žádat do konce roku

Nově až do konce letošního roku mohou OSVČ a malé firmy žádat o platební terminál zdarma (nebudou se rok účtovat ani transakční poplatky) v rámci projektu Ceskoplatikartou.cz ministerstva průmyslu a obchodu (MPO), karetních asociací a poskytovatelů terminálů. Podnikatelé si mohou vybrat ze 4 poskytovatelů: Solitea Pay, FiskalPro, KB SmartPay a ČSOB.

Aby podnikatel mohl o terminál zdarma požádat, musí splnit určité podmínky. Předně nesmí jít o podnikatele, který v posledních 12 měsících akceptoval platbu kartou. Zatímco Solitea Pay a FiskalPro nabízí terminály jen OSVČ, KB SmartPay a ČSOB je poskytuje i malým firmám, které mají do 10 zaměstnanců. Odpuštění poplatků však není bez omezení a je limitováno částkou 50 tisíc Kč měsíčně. Nad rámec tohoto obratu budou transakční poplatky účtovány dle standardních komerčních podmínek poskytovatele terminálu. Vesměs navíc podnikatel musí uzavřít smlouvu na tři roky, lze však od ní během prvního bezplatného roku odstoupit.

O terminál zdarma prozatím podle MPO požádalo přes 800 podnikatelů, především pak z oblasti kadeřnictví, kosmetických a masážních salonů. Na pomyslné druhé příčce se umístily drobné obchody s potravinami včetně pekáren a řeznictví (14 procent) a specializované obchody (12 procent), kam spadají například hodinářství/šperky, květinářství, obchody pro chovatele apod. Každý desátý žadatel o terminál zdarma provozoval restauraci nebo občerstvení, upřesnilo v tiskové zprávě MPO.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).