Hlavní navigace

Obchodní místa na nové mýto posilují. Kde získat informace?

2. 12. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

CzechToll posílí v těchto dnech kapacitu hraničních obchodních míst na dvojnásobek a je tak zde připraven registrovat až 15 tisíc automobilů denně.

Společnost zvýší počet pracovníků na hranicích, ve vnitrozemí i na podpůrných odděleních. Jde o krizová opatření ke zvládnutí náporu zahraničních dopravců, do kterého je zapojeno téměř 700 pracovníků.  

Kritické budou první tři dny

Nejvyšší riziko očekává CzechToll během prvních tří dnů po spuštění systému, poté by se postupně měla situace u obchodních míst zklidnit. V místech dopravních komplikací budou řídit dopravu koordinátoři společnosti CzechToll oblečení v žlutých reflexních vestách s logem MYTOCZ.EU. Do krizového štábu jsou zapojení také dopravní policisté. S ohledem na klidnější víkendový provoz a nedělní zákaz jízdy nákladních vozidel očekáváme první riziko vzniku dopravních komplikací až v pondělí ráno. Riziko roste podle dopravního modelu od čtvrté hodiny ranní, kulminuje v poledne a postupně klesá v pozdních odpoledních hodinách, popisuje Petr Chvátal, provozní ředitel společnosti CzechToll

Myto.podnikatel.cz

 

Připravte se na nové mýto včas. Vyzkoušejte nejsnadnější platbu mýtného. Sjednejte si Road Account, které Vám usnadní registraci vozidel a umožní souhrnnou platbu v režimu odložené splatnosti.

Partnerem myto.podnikatel.cz je Diners Club

CzechToll očekává problémy na hraničních přechodech s Polskem a Slovenskem, odkud proudí přes Českou republiku tranzitní doprava z východní Evropy a balkánských zemí. Na přechodu Lanžhot se podařilo prostřednictvím opatření snížit maximální očekávanou délku kolony z očekávaných 44 km na 12 km, v Bohumíně ze 40 km na 11 km, v Českém Těšíně z 22 km na 5 km. Riziko nárazových kolon však hrozí i na dalších přechodech. 

O komplikacích v dopravě jsme psali zde: Kolony až na 11 hodin. Kdo si nezařídí nové mýto včas, ten si na hranicích počká 

Brand24

Dopravci se mohou nejsnadněji registrovat na stránce www.mytocz.eu, po úhradě vratné kauce jim palubní jednotka přijde poštou. Registrace je možná také prostřednictvím vydavatelů tankovacích karet, na více než 200 obchodních místech a na 15 vybraných pobočkách Hospodářské komory ČR.

Už od startu nového mýtného systému bude v provozu standardní systém kontroly výběru mýtného prostřednictvím vozidel s označením Celní správy ČR a kontrolních bran. Více jsme o těchto kontrolách psali v článku Placení mýta se netýká všech. Jaká vozidla jsou osvobozena? 

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).