Hlavní navigace

Od 1. července bude zaveden režim jednoho správního místa. Už se registrujte

8. 6. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
Finanční správa nabízí přehledný návod, jak se do režimu jednoho správního místa registrovat.

Dodavatel, který se registruje do režimu jednoho správního místa, odvádí DPH pouze v jednom členském státě EU (tedy v ČR), ačkoliv se jedná o přeshraniční plnění v EU.

Aby mohl nový uživatel používat zvláštní režim jednoho správního místa (OSS), musí vyplnit žádost o registraci, a to pro konkrétní režim. Tato žádost musí být autentizována na daňovém portálu a následně z daňového portálu odeslána. Finanční správa na svém twitterovém účtu upozorňuje, že je možné už nyní provádět registrace. 

Společně s žádostí o registraci může být odeslána žádost o přístup do aplikace OSS pro konkrétní režim (doporučeno). Každý režim OSS má svoji vlastní registraci a svůj vlastní přístup do autentizované zóny / aplikace. 

Pokud jsou již osoby registrovány v rámci režimu EU zvláštního režimu jednoho správního místa dle současné právní úpravy (tzv. MOSS), nemusí podávat novou žádost o registraci a žádost o přístup do režimu EU OSS – jejich registrace a přístupy do aplikace budou automaticky 1. července 2021 převedeny. 

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).