Hlavní navigace

Od pátku lze žádat o dotace Covid Ubytování. Na hotely a spol. čeká 3,3 miliardy

9. 9. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
Od pátku budou moct provozovatelé hromadných ubytovacích zařízení žádat o dotaci v rámci programu Covid Ubytování.

Dotace bude ve výši 100 Kč – 330 Kč na pokoj a noc. V rámci vyplácení podpory bude zohledněna i sezónnost zařízení. Výzvu už zveřejnilo ministerstvo pro místní rozvoj (MMR).

Výzva k programu zveřejněna

Ministerstvo před několika dny zveřejnilo výzvu k dotačnímu programu Covid Ubytování, díky kterému dostanou finanční prostředky hromadná ubytovací zařízení. Stát jim přispěje částkou 100 až 330 Kč na pokoj a noc za období, kdy musela být uzavřena. Rozhodné období pro podporu je od 14. 3. 2020 do 24. 5. 2020 tj. 72 dní. Například čtyř a pětihvězdičkové hotely dostanou 330 Kč na pokoj a na noc (za celé rozhodné období 72 dnů jde o 23 760 korun), penziony pak 200 Kč na pokoj a noc (za celé období 14 400 korun). Celkově je ve výzvě alokováno celkem 3,3 miliardy korun, MMR nicméně uvedlo, že tato částka se může navýšit.

V rámci vyplácení podpory bude zohledněna i sezónnost zařízení, tzn., pokud v předchozích dvou letech bylo zařízení uzavřeno, na podporu nárok mít nebude, popřípadě bude poměrně krácena. Tato podmínka nebude platit pro zařízení, která byla nově otevřena po termínu 1. 6. 2019. Kempy budou mít nárok na podporu pouze na ubytovací objekty (budovy s pokoji nebo chatky). Dotace se rovněž nemá vztahovat na ubytování skrze Airbnb. Ubytovací zařízení budou muset splnit i další podmínky.

Jak si zažádat o příspěvek?

Žadatel vyplní online formulář žádosti, který bude od pátku 11. 9. 2020 k dispozici na webu Státního fondu podpory investic. O dotaci lze žádat do konce října.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).