Hlavní navigace

Názor k článku Od roku 2018 neporoste jen minimální, ale i zaručená mzda od AT - Dobrý den, na Váš článek se nedá nereagovat. Především...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 1. 2018 8:47

    AT (neregistrovaný)

    Dobrý den, na Váš článek se nedá nereagovat.
    Především kdo v ČR podniká (Sám vytváří hodnoty) ví přesně o čem je řeč.
    Už Marx řekl - malí a střední podnikatelé jsou problém, mají své přesvědčení a těžko se řídí.
    Minimální mzda je nástroj, jak z nich zkrátka peníze dostat.
    K tomu ještě uděláme radši zaručenou mzdu - aby nešvindlovali.

    1 Zaměstnanec při 12tis. stojí ve fakturaci cca 18,5tis + režijní náklady. To je celé.
    Podle mého by mělo být 15tis. / cca 18tis. fakturačně + režijní náklady.

    Názor, co podnikatel to zloděj, vypadl asi z nějaké nesvéprávné makovice nebo politika.
    Pouze malý a střední podnikatel zná svoje zaměstnance, organizuje jejich práci, produkt jež vytvoří, prodává na trhu svým jménem. (Garantuje jeho kvalitu, vyvíjí ho) Zisk z produktu teče zpět do firmy, kde se o něj dělí. Kdo myslíte že stojí první v řadě, .... ano je to on bez kterého by to nešlo.
    Ten co donesl zakázku, materiál, know how , jistotu, že někdo někdy zaplatí (možná). Nikdo ho nikdy neviděl, ale každý měsíc stojí první s nataženou rukou. Sebere svých 48% a zmizí. Samozřejmě nezapomene přijít popřát k výročí také za 19% ze zisku. To co zbylo si zbytek může rozdělit a odnést. Ale pozor na manipulační poplatek 21%. Tak nekecat a dělat ať se mate dobře.
    Jediný, kdo zde neumí hospodařit je stát. Spoustou represivních, šikanózních nařízení, birokracie prodražuje fungování podnikatelů. Ten zaměstnanec ve finále utratí peníze zpět v ČR a stát si smlsne na DPH, spotřební dani. Jinými slovy malí a střední podnikatelé jsou hnacím motorem téhle společnosti. Neznám ve svém okolí jedince (firmy), jež by svůj zisk a místo podnikání měly v daňových rájích.
    Sami si najděte čas, pohodlně se usaďte k PC a podívejte se kolik bank, pojišťoven, velkých korporací, řetězců, fondů atd., kde mají daňovou povinnost. (Z toho si sami můžete odvodit kolik z Naší produkce (ČR) zde zůstává.)
    Doslova mne uráží ze své produkce podporovat tento cirkus. Rád se budu podílet na smysluplném rozvoji. Rád zaplatím daň. Není mi lhostejný rozvoj Naší země. Ale cítím, že na můstku chybí kapitán, jež by stanovil směr a pravidla.

    PS: (V žádném případě nemám na mysli modrou koblihu)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).