Hlavní navigace

Odvolání Penta a E-invest proti konkursu Sazky

14. 6. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Investiční skupina Penta a skupina E-invest doručila včera Vrchnímu soudu v Praze odvolání proti prohlášení konkursu na společnost SAZKA. Penta a E-invest jsou přesvědčené, že k prohlášení konkursu ve zjevném rozporu s insolvenčním zákonem. Domnívají se, že Vrchní soud odvolání vyhoví. Proto vyzývají insolvenčního správce, aby se do rozhodnutí Vrchního soudu zdržel všech nezvratných a zásadních kroků při spravování konkursní podstaty. Dosavadní kroky insolvenčního správce vrhají nejen Sazku, ale zejména sázející do velké míry nejistoty, a to zejména v případě, že Vrchní soud odvolání vyhoví.

 

Důvodem odvolání je podle Panta a E-invest řada zjevných porušení insolvenčního zákona. Například:

  • Na přezkumném jednání dne 26. 5. 2011 došlo k cílenému a nevyváženému výběru pohledávek, co zásadně ovlivnilo hlasovací kvorum na schůzi věřitelů. 
  • Usnesení schůze věřitelů o konkursu nebylo platně přijato. 
  • Přihlášené pohledávky přezkoumal a o hlasovacím právu přihlášených věřitelů rozhodl insolvenční správce , který opakovaně závažným způsobem porušuje právní předpisy a proti kterému bylo soudu podáno několik návrhů na jeho zproštění funkce.
  • Navzdory závazným pravidlům vyplývajícím z insolvenčního zákona nebyl řádně sestaven a zveřejněn seznam přihlášených pohledávek, o kterých se mělo konat přezkumné jednání.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).