Hlavní navigace

OSVČ a malé firmy mohou žádat o platební terminály zdarma až do března 2022

1. 4. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
Projekt “Česko platí kartou”, díky kterému mohou drobní podnikatelé získat platební terminál zdarma, se prodloužil až do konce března 2022.

Zároveň se však upravily podmínky a terminál zdarma už není na rok, ale dává se pouze na 6 měsíců. Nově se též zvýšil počet poskytovatelů, u kterých lze o terminál požádat.

Terminál zdarma už jen na půl roku

Nakonec až do konce března 2022 mohou OSVČ, malé firmy a nově příspěvkové organizace a úřady žádat o platební terminál zdarma v rámci projektu Česko platí kartou ministerstva průmyslu a obchodu (MPO), karetních asociací a poskytovatelů terminálů. Nově je ale terminál zdarma (neúčtují se ani transakční poplatky) pouze na půl roku, doposud byl nabízen na rok.

Do projektu se nově zapojili další poskytovatelé terminálů – Global Payments, Revo a Moneta Platební služby, podnikatelé tak budou mít větší možnost výběru. Doposud mohli vybírat ze 4 poskytovatelů: Dotypay (dřívější Solitea Pay), FiskalPro, KB SmartPay a ČSOB.

Jak požádat o terminál a jaké jsou podmínky

O terminál lze požádat na stránkách www.ceskoplatikartou.cz, kde si podnikatel zvolí jednoho z poskytovatelů terminálu nebo online platební brány a projevit zájem vyplněním online formuláře. Po vyplnění formuláře podnikatel či úřad obdrží nabídku na šestiměsíční období zdarma a pokud pro něj bude akceptovatelná, podepíše s daným poskytovatelem smlouvu bez dalších závazků po uplynutí bezplatného období.

Brand24

Bezplatné je také zaškolení, pronájem, provoz a transakce. Po uplynutí šesti měsíců mohou uživatelé terminál také zdarma vrátit. Dosud tak firmy a OSVČ získaly tímto způsobem více než čtyři a půl tisíce terminálů.

Aby podnikatel mohl o terminál zdarma požádat, musí splnit určité podmínky. Předně nesmí jít o podnikatele, který v posledních 12 měsících akceptoval platbu kartou. Odpuštění poplatků navíc není bez omezení a je limitováno částkou 50 tisíc Kč měsíčně. Nad rámec tohoto obratu jsou transakční poplatky účtovány dle standardních komerčních podmínek poskytovatele terminálu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).