Hlavní navigace

OSVČ a malé firmy mohou žádat o platební terminály zdarma až do konce března

17. 2. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
Projekt “Česko platí kartou”, díky kterému mohou drobní podnikatelé získat platební terminál na rok zdarma, se prodloužil až do konce března.

Zájem o platební terminál zatím projevilo 4500 podnikatelů. K dispozici je jich celkem 10 tisíc.

O terminál lze žádat až do konce března

Nově až do konce března mohou OSVČ a malé firmy žádat o platební terminál zdarma (nebudou se rok účtovat ani transakční poplatky) v rámci projektu Ceskoplatikartou.cz ministerstva průmyslu a obchodu (MPO), karetních asociací a poskytovatelů terminálů. Podnikatelé si mohou vybrat ze 4 poskytovatelů: Solitea Pay, FiskalPro, KB SmartPay a ČSOB.

Doposud nabídky využilo 4500 podnikatelů. Nejvíc terminálů zdarma (26 %) využívají gastronomické provozy (restaurace, kavárny). Pětina žadatelů o terminál podniká ve službách jako jsou kosmetické salóny (12 %), fitness centra, autoservisy a opravny. Podnikatelé, a to i z oblasti e-commerce, kteří splní podmínky programu, si mohou až do konce března o terminál požádat na webu www.ceskoplatikartou.cz, říká ředitel podnikatelského prostředí a obchodního podnikání MPO Pavel Vinkler a dodává: Terminál si mohou vyzkoušet zdarma na jeden rok bez jakýkoliv poplatků a pokud jim nepřinese to, co očekávají, mohou ho bezplatně a bez sankcí vrátit.

Jaké podmínky musí podnikatelé splnit

Aby podnikatel mohl o terminál zdarma požádat, musí splnit určité podmínky. Předně nesmí jít o podnikatele, který v posledních 12 měsících akceptoval platbu kartou. Zatímco Solitea Pay a FiskalPro nabízí terminály jen OSVČ, KB SmartPay a ČSOB je poskytuje i malým firmám, které mají do 10 zaměstnanců. Odpuštění poplatků však není bez omezení a je limitováno částkou 50 tisíc Kč měsíčně. Nad rámec tohoto obratu jsou transakční poplatky účtovány dle standardních komerčních podmínek poskytovatele terminálu. Vesměs navíc podnikatel musí uzavřít smlouvu na tři roky, lze však od ní během prvního bezplatného roku odstoupit.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).