Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Elektronická podání „nejedou“. Milý státe, tady jsou tipy, jak je zatraktivnit od Petr Jordán - U papírového podání je jediná nepříjemnost - někam...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 4. 2018 8:02

    Petr Jordán (neregistrovaný)

    U papírového podání je jediná nepříjemnost - někam to odnést. Navíc je to tradiční, konzervativní styl práce, není třeba nic měnit.
    U elektronického je nepříjemností víc. Je to zkrátka větší otrava. Vícekroková. A vzhledem k přehlednosti stránek a formulářů státní správy, lépe se toho vyvyrovat.

  • 23. 4. 2018 15:27

    BobTheBuilder

    Ne, naopak.
    Elektronické podání (EPO2) provede výpočty přesně tak, jak to provádí referenti na FÚ, nemůže tedy dojít k chybě v zaokrouhlení nebo něčem takovém.
    Vyplňovat papírovou růžovou krávu je úplně nejhorší možnost. Dokonce tak mizerná, že dávno před EPO některé daňové firmy dělaly excel, který to počítal a následně vytiskl. A odevzdávalo se na papíře. Ostatně, iDnes to inzeruje každé jaro dodnes. Jenže výpočty dělal někdo jiný a nemusí to být identické s těmi, kterými to prožene referent na FÚ.
    EPO1 byla dost nekomfortní hrůza s certifikáty, javou apod., EPO2 už je úplně v pohodě, včetně průvodce a základní nápovědy.
    A když nemáte certifikát nebo datovou schránku, tak je užitečná možnost odevzdat (do 5 dnů) podepsaný otisk datové věty.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).