Hlavní navigace

Otevření kadeřnictví se odkládá, do 3. května by ale měly otevřít obchody

21. 4. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
Původně měla mezi prvními otevřít kadeřnictví, nakonec ale zřejmě dostanou přednost obchody. Definitivní rozhodnutí učiní vláda ve čtvrtek.

Podle ministra zdravotnictví Petra Arenbergera otevřou všechny obchody nejpozději 3. května. Ministr to uvedl v pořadu Nový den televize CNN Prima NEWS.

Obchody otevřou nejpozději 3. května

Přestože před devíti dny ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček tvrdil, že za dva týdny by mohla otevřít kadeřnictví a služby v péči o tělo, ministerstva se nakonec neshodla na podmínkách a „jízdní řád“ rozvolnění tak zřejmě bude jiný. Jak dnes uvedl televizi CNN Prima NEWS ministr zdravotnictví Petr Arenberger, v první vlně otevřou obchody, a to nejpozději do 3. května. Vše směřujeme k tomu, aby do konce dubna bylo možno uvažovat o otevření obchodů, nejpozději od 3. května. Ještě je to rozpracováno, uvedl Arenberger.

Co je zakázáno a na co mám nárok?

Tady je přehled všech opatření, která jsou platná pro podnikatele i veřejnost. Přečtěte si také seznam všech podpor, které lze ještě aktuálně čerpat. 

Celý plán rozvolnění by měla zítra projednat vláda. Nechtěli bychom to uspěchat. Určitě uděláme plán na první polovinu května, který má už základní obrysy, co se týče jednotlivých kategorií. Také připravujeme další kroky, které zveřejníme hned, jak získáme všechna konsenzuální stanoviska, vysvětlil ministr zdravotnictví.

Už v pondělí vláda rozhodla o tom, že se 26. dubna obnoví praktická výuka na středních školách a v posledních ročnících vysokých škol. Současně se otevřou mateřské školy v krajích, kde je týdenní přírůstek nových případů pod 100 na 100 tisíc obyvatel.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).