Hlavní navigace

Padla nejvyšší pokuta u #EET, obchodník z Pardubicka musí zaplatit 260 000 Kč

21. 11. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nejvyšší pokuta u EET, která doposud činila 150 tisíc korun, byla překonána. Obchodník z Pardubického kraje musí zaplatit 260 tisíc korun.

Vážení čtenáři, byli jsme bohužel nuceni uzavřít diskuzi pod článkem, která přerůstala v osobní a rasistické útoky. Děkujeme za pochopení. 

Celkově bylo zatím rozdáno 3 832 pokut ve výši 35 602 601 korun. Vyplývá to z údajů, které serveru Podnikatel.cz poskytlo Generální finanční ředitelství (GFŘ).

Čtěte také: Pokuty u #EET dosáhly až 16 milionů Kč, tisíce podnikatelů pokuta ještě čeká

Nejvyšší pokuta nově činí 260 tisíc korun

Ještě před měsícem platilo, že nejvyšší pokuta u EET, kterou úřady udělily, činila 150 tisíc korun. Nyní však tento „rekord“ padl. Podnikatel z Pardubického kraje, který uvádí jako svou činnost maloobchod s ostatním zbožím, dostal pokutu ve výši 260 tisíc korun. Pokuta byla uložena Finančním úřadem pro Pardubický kraj. V daném případě docházelo dlouhodobě a opakovaně k porušování zákona o evidenci tržeb, tzn. nezasílání údajů do systému EET a nevystavování účtenek, a to na více provozovnách daného subjektu, upřesnila serveru Podnikatel.cz Gabriela Štěpanyová z GFŘ. Nejnižší sankce, kterou podnikatelé dostali, činí 100 korun.

Brand24

Čtěte také: Od kontroly #EET uběhlo 7 měsíců a stále nic, říká Leskovjan z Paralelní Polis

Celkově bylo k 13. 11. 2017 uloženo 3 832 pokut ve výši 35 602 601 korun. Dalších 11 887 porušení zákona o evidenci tržeb bylo předáno ke správnímu řízení. Kontroloři finanční a celní správy od startu EET uzavřeli 10 provozoven (4 FS a 6 CS), a to v Praze, dvě v Olomouci, tři v Pardubicích, Zlíně, Českých Budějovicích, ve Slavkově u Brna, Vyškově. Z toho pět provozoven již obnovilo svou činnost a jednu provozovnu majitel nemá zájem znovu otevřít. Důvodem bylo zvlášť závažné porušení zákona o evidenci tržeb, a to zejména tím, že podnikatelé neměli pokladní zařízení nebo ani autentizační údaje. Uzavřené (bez možnosti provozování činnosti a inkasování tržeb) zůstávají provozovny do doby, než podnikatel nezákonný stav napraví, uzavřela Gabriela Štěpanyová.

Podívejte se, jak to vypadá v Paralelní Polis, kde bojkotují celý projekt EET

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).