Hlavní navigace

Názory k článku Paušální náhrada pro zaměstnavatele za zpracování exekucí

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 8. 2019 8:08

    vera (neregistrovaný)

    Exekuce ze mzdy je chybný nebo spíš lidový název. Jde o Výkon rozhodnutí o srážkách ze mzdy. Zaměstnavatel XY zaměstnával 350 zaměstnanců. Z toho více než 100 jich mělo výkon rozhodnutí, srážky přednostní i nepřednostní - byli i jedinci, kteří kromě dluhu vůči nebankovní organisaci dlužili na výživném i několika ženám. Zaměstnavatel - tedy jeho zaměstnanec - většinou mzdová účetní nebo personalistka - musí vést evidenci těchto dlužníků = povinných a zůstatku jejich dluhů, provádět srážky podle Občanského soudního řádu, pak je odeslat věřiteli=opráv­něnému. Když takový zaměstnanec skončí pracovní poměr, musí na Potvrzení o zaměstnání vypsat všechny Výkony rozhodnutí, kdy bylo rozhodnuto, kým, pod jakým číslem, kolik zbývá splatit a číslo účtu, na který se má sražená částka posílat a variabilní symbol, pod kterým se má platba posílat. Pak se stává, že takový dlužník nikam do dalšího zaměstnání nenastoupí a po čase je zaměstnavatel vyzván soudem, aby sdělil soudu do určitého časového limitu, jak dlouho tam dlužník pracoval, kolik vydělal hrubého, jaké byly zákonné srážky, jaké byly srážky na výkony rozhodnutí, kolik zůstalo ke splácení, důvod jeho odchodu ze zaměstnání a také tam bývalo ještě uváděné - už dávno po roku 1989 - "jakého výdělku by mohl dosáhnout, kdyby zůstal řádně pracovat". A takovou práci má vykompenzovat 50,-- Kč. Od koho? To se bude srážet tomu zaměstnanci - dlužníkovi? Proč i toto se neřeší přes exekutory? Tato zátěž zaměstnavatelů je ještě pozůstatek z doby minulé, která minula už před 30 lety.

  • 13. 8. 2019 23:14

    Elis (neregistrovaný)

    No nahrada 50 korun na cloveka nas fakt vytrhne! Jen se budou dohadovat a mzdovkam to zase pekne zamotaj! Jako by nestacilo co je uz ted!

  • 19. 8. 2019 11:32

    Eva (neregistrovaný)

    No právě !!! A co ti zaměstnanci, kteří nedosahují zabavitelné mzdy ?? Co si vezmeme na nich, když nic nesrážíme ? A při obddržení každé nové exekuce /a že jich bývá....!!/ musíme odepsat, že zaměstnanec nedosahuje...... a že tudíž nemůžeme nic srážet, atd.,... Kdo nám za tuto administrativu zaplatí ????

  • 19. 8. 2019 17:48

    Jarmila (neregistrovaný)

    U nás se toto řešilo jednoduše: máš exekuci. Tvůj problém, ale my tě jako zaměstnance nepřijmeme. Byli jsme IT firma se 12 zaměstnanci.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).