Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Penze za 50 let: Buď poloviční důchod, nebo dvojnásobné pojistné od Podnikatel - Důchodci, na co si stěžujete, že máte malý...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 1. 2010 19:40

    Podnikatel (neregistrovaný)
    Důchodci, na co si stěžujete, že máte malý důchod ? Jděte robit, podnikejte, kupujte akcie a vydělávejte, nebuďte jen lichými příjemci. Stát už vám nedá nic, na to zapomeňte. Navíc vás důchodce by neměl živit stát jako spíše vaše děti a vnuci. Pokud děti nemáte, tak máte smůlu a běžte do domova důchodců.

    Všichni důchodci brečí jak jsou vykořisťováni a přitom jsou to lidé, kteří ke svému stáří už nic nepotřebují a ty současné penze jim bohatě stačí.

    Jediný apel mám na mladé lidi. Financujte svoje rodiče a prarodiče. Celý život to dělal například Václav Klaus, že zaopatřoval svoji maminku a přesto to dokázal.

    Prostě si zvykejte, že je tvrdá doba, jen ti nejsilnější a nejmocnější mohou přežít. Slaboši a bezmocní nepřežijou. Tak to chodí i v džungli. Bohužel. Sorry.
  • 29. 1. 2010 21:03

    Varuva (neregistrovaný)
    Vážený pane podnikateli,nežijeme v džungli,ale v civilizované společnosti.Nebojte i vy budete jednou starý,pokud se toho dožijete a nezblázníte se z neustálého honění se za mamonem.Stávajhící duchodci pane podnikateli si na své důchody našetřili a bohatě.Je zajímavé,že ještě v roce 2008 byl systém v plusových číslech a nelze jen vymlouvat na krizi.Předvídat co bude za 50 let je jenom utopie ,protože stávající maldí se těžko důchodového věku dožijí,díky kvalitě stravy a neustálému stresovému zatížení.Pane podnikateli nechte důchodce v klidu a nerozdmychávejte emoce.Čest vaší podnikatelské činnosti,hlavně odvádějte správně daně a nešiďte stát,jasný!!!!
  • 30. 1. 2010 21:23

    jezevec (neregistrovaný)
    pokud si varuva a podobní na svoje důchody našetřili a to bohatě - tak správně pochopili vzkaz pana podnikatele a nemusejí se kvůli tomu rozčilovat.
    v tom případě jste za vodou a státní důchod (který byl použit na důchody v době kdy jste ho platili a nezbyla z něj ani kačka) vám bude přilepšením pro případ, že zemřete pozdeji než jak jste si naplánmovali. a dobře vychované děti vás rády podpoří, a ne-li tak máte založeno v akciích a dlouhodobých investicích. a to je přesně systém jak to má být. tak vo co de?
    jinak neznám důvod pro který by důchodce nesměl pacovat. pokud není těžce nemocen nebo mentálně dezorientovaý, nějakou lehkou práci na hodinku-dvě denně zvládne i osmdesátiletý chatrný penzista. má u toho kilo denně což značí dva-tři tisíce měsíčně na přilepšenou. vzhledem k tomu že ti tzv "chudí" důchodci vždy nejvíc skučí že nemají třicetokorunu na julínkovné, pár hodin slušné práce týdně jim nemůže ublížit
  • 16. 2. 2010 10:52

    šelma (neregistrovaný)
    To bych rád viděl kdo zaměstná důchodce na hodinu či dvě když ani standard polovičného pracovního úvazku nefunguje. Nebo fungujhe ale jen papíropvě, v praxi určitě ne. Schválně, zkuste si najít práci na poloviční úvazek. A ani brigády se nedají sehnat!!
  • 30. 1. 2010 21:33

    majorBorovička (neregistrovaný)
    Vy jste mimo. Civilizovaná společnost nežije na dluh a umí hospodařit. Podnikání není honba za mamonem, ale způsob seberealizace. Důchodci si na důchod nenašetřili, ale financovali jiné důchodce v době své produktivní práce. Kdyby si našetřili, tak mají nějaké reformy na háku - teď by si vylepšovali důchodové podmínky z těchto úspor. A znám takové, kteří dokážou myslet na zadní kolečka. A znám taky takové - a těch je mnohem více - kteří spoléhají na všemocný stát a jsou schopni se maximálně tak zadlužit, aby na Vánoce rozdali děckám drahé hovadiny. Kvalitu stravy a stres - no to bych neřešil, kdo se kolika dožije :-)) Ono je to těžké... u Vás je asi každý podnikatel zloděj okrádající stát, takže pak na chudáky důchodce nezbudou peníze. Těžko vysvětlovat, že ten pes je zakopaný někde jinde.
  • 6. 2. 2010 11:17

    Komenský (neregistrovaný)
    Vážený - stávající důchodci si na svůj důchod nenašetřili ani korunu. To, co nám tu po sobě zanechali, byl zdecimovaný, neduživý komunistický systém, který by pravidelně min. jednou za dvacet let musel udělat to, so dělá v Severní Korei - 100 násobně snížit hodnotu peněz v oběhu a udělat ze všech žebráky. Náš systém je PRŮBĚŽNÝ , jelikož poslední důchodový účet rozkradl Gottwald, aby měl z čeho zavést zde ten svůj zrůdný systém (mimochodem ani Hitler si nedovolil jej tak flagrantně rozkrást). Pokud rozumíte slovu průběžný, tak vězte, že Váš důchod platí Vaše děti a pokud jste žádné ekonomicky činné nevychoval, tak děti těch zodpovědnějších rodičů. Že průběžný systém v některých letech vybral něco málo navíc a v některých letech je v minusu, je naprosto logické kolísání. Autor článku však naprosto PŘESNĚ popisuje, kam tento systém směřuje. Nedovedu si představit,že bych svým rodičům musel (na úkor své rodiny a dětí) odevzdat polovinu své mzdy, pak zapltit daně a se zbytkem živit svou dvojnásobně početnou rodinu.

    Bohužel takto parasiticky uvažujících důchodců je taková spousta, že nám po státním krachu nezbude nic jiného, než omezit volební právo jen na osoby, které státu daně opravdu platí. Hned by vypadala politická situce jinak....
  • 11. 2. 2010 10:22

    nax (neregistrovaný)
    Ja bych moc nekritizoval, co nam tu predchozi generace zanechala. Jeste nevime co dalsim generacim zanechame my. I kdyz se to da uz trosku tusit. "Nemocna" vystresla spolecnost, neschopna se mnozit, zadluzeni az na pudu a v nasem state uz nam nepatri ani fň. Mesta resp satelity kde se neda zit. Atd atd. Tech spatnych prikladu je kupa.

    Treba se jednou sejdeme za 40 let na podobnem foru a posteskneme si, ze postkomunismus udelal vetsi skodu nez komunismus.

    Osobne si myslim, ze tenhle system musi padnout az na dno (takzvane nadrzku) a lidi se koupat ve s*ackach tak dlouho, az si konecne a navzdy uvedomi, ze nic neni zadarmo, ze hospodarit se musi umet a nelze vsechno jen rozkrast a nasledne prozrat.
  • 18. 2. 2010 9:00

    anonymní
    Chudaku, mel jsi asi tezke detstvi. Nejspis te otec zneuzival a matka zanedbavala, kdyz k nim mas takovy vztah....
  • 30. 1. 2010 21:21

    majorBorovička (neregistrovaný)
    Co blbneš? Řekl to natvrdo, ale s pravdivým jádrem. Sociální stát prostě končí, docházejí prachy a do nekonečna si půjčovat nejde. Vůl není ten, kdo to vidí, ale ten, kdo to nevidí. Nejen důchodci si zvykli žít na vysoké noze, celá společnost je rozmazlená a žije nad poměry. Vůle k reformám nulová, spotřeba obrovská. Až ten systém exne a důchodce se bude domáhat svých peněz, dostane od státu potvrzení, že stát uznává, že mu dluží XY peněz a tečka. No a za ten papírek v TESCU nenakoupíš a v hospodě se nanapiješ. Maximálně jej prodáš nějakým kšeftařům za 1/10 nominální ceny, aby bylo na rohlík a mlíko. Vítejte v realitě budoucnosti...
  • 1. 2. 2010 19:15

    af (neregistrovaný)
    Společnost není rozmazlená, ale rozkradená. Ono to nemůže pokračovat věčně.
    Dřív se stavěly dostupné byty, ale nebyly banány. Teď je to naopak.
    Když se říká, že teď si lidi budou muset na důchod šetřit, tak zřejmě ty výsledky za posledních 20 roků byly uměle nadhodnocené.
  • 30. 1. 2010 9:55

    PF (neregistrovaný)
    bože, ty jsi (...), druhý snad ani na světě není, no možná Václav Klaus, kterého tak obdivuješ :-)
    1. 2. 2010 11:38 redakčně upravil Michael Hovorka, důvod: vulgarismy nejsou povoleny
  • 31. 1. 2010 19:02

    Dežo (neregistrovaný)
    Ty jsi arogantní podnikatel.Až budeš starej, či budeš potřebovat invalidní důchod z důvodu nemoci či úrazu,tak budeš taky škemrat.Nikdy nevíš, kdy budeš potřebovat pomoc.Lidi si myslí, že peníze jsou to nejdůležitější, jsou ale důležitější věci!Práci čest!
  • 1. 2. 2010 19:13

    Rula (neregistrovaný)
    Jako celý život pracující jsem celý život odváděl peníze na svůj důchod,tak předpokládám že stát dodrží (tuto smlouvu se mnou) a po odejití do důchodu budu důchod dostávat.Stále slyším,že stát nemá na důchody.Od roku 1990 bral a zabíral do státní pokladny každý rok miliardy které lidé do důchodového systému zaplatili,(ne do státní pokladny ale zase do důchodového pojištěni). a v důchodovém systému přebývaly.Pokud by tyto peníze stát nebral a poslanci by z nich neporcovali třeba medvěda,ale nechal tam kde mají být a dal je například na účty kde by se s nimi podnikalo a rozmnožovaly by se,muselo by být na důchody i v dalších třeba 50 letech.Nejprve je stát rozházel a nyní každý ministr financi brečí že na to nemá.
    Snad žijeme v kulturní společnosti a protože tyto peníze jsme zaplatili my svým otcům a dědům na jejich důchody,tak předpokládáme že naše děti odvádějí peníze zase na naše důchody a ne na to aby stát tyto peníze rozházel a pak naříkal že nemá.
    Ty hochu jenž říkáš že jen ti nejsilnější a nejmocnější přežijí budeš asi v nejlepším rozkvětu sil ,také jsem v těch letech mohl mnoho a i mnoho udělal. Co budeš asi říkat za pár desítek let až Ti bude tak 80 a více? Budeš třeba po operaci rakoviny,po operaci srdce,budeš potřebovat mnoho drahých léků,nebo budeš v situaci bezdomovce kdy tě před tím o vše obral takový nejmocnější jaké oslavuješ v těchto řádkách?
    To že důchodci vlastně nemají žádnou potřebu možná říkáš z vlastní zkušenosti,kdy svým vlastním rodičům jejich důchod bereš a oni jen přežívají protože jim nic nenecháš.Je mnoho takových případů.
  • 10. 2. 2010 16:11

    důchodce (neregistrovaný)
    Víte co pane podnikateli, některé věci stran důchodců Vám nedocházejí. Třeba i v tom domově důchodců se musí platit a nikoho tam s 5000,-Kč nevezmou. Asi by to musel dotovat stát a to by se Vám také nelíbilo. Jak můžete říci, že důchodce peníze nepotřebuje? Víte vůbec kolik procent zaplatí ze svého důchodu za bydlení? Nebo mají dožít pod mostem spolu s nemakačenky? Jak by byli zvýhodněni od těch co nepracovali vůbec a dostávali podrory z našich daní? Možná tím, že by měli lepší výhled na Vltavu? A přídad pana Klause? Já kdybych měl manželku několik let v představenstvu ČEZu, tak bych finančně podporoval asi více osob. A vy podnikatelé, někteří platíte poctivě daně, ale jiní jsou stále ve ztrátě, žijí si nad poměry a já se ptám z čeho asi? Tak se trochu prosím zamyslete, bez emocí a možná to budete vidět jinak. Jednu jistotu v našem státě máte, a to, že také zestárnete a budete důchodce. A vůbec jak nám mohou pomáhat děti, když sami shánějí práci a když jsou zaměstnaní, tak dostávají někdy jen minimální mzdy bez ohledu na jejich výkony.
  • 20. 2. 2010 11:20

    Pr(u)dič (neregistrovaný)
    jednou ti to taky nějakej mladej parchant vrát i s úroky ! Jsem zvědav, až ti řekne, že jsi starej a že nic nepotřebuješ !
  • 20. 2. 2010 15:36

    seed (neregistrovaný)
    Přesně tak, co potřebuje důchodce, který je sám, má celý důchod jen pro sebe.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).