Hlavní navigace

Plátci DPH musí zbystřit, od října se mění formulář kontrolního hlášení

27. 9. 2019
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Všechna kontrolní hlášení musí být od 1. října podávána prostřednictvím nové XML struktury kontrolního hlášení. Nový formulář nabízíme ke stažení.

Přehled daňových povinností v nadcházejícím týdnu, vzory šablon a výběr z diskuzí tradičně přinášíme v BusinessCenter Bulletinu.

Daňový kalendář v nadcházejícím týdnu 30. září – 6. října

  • Dne 30. září je termín pro podání žádosti o vrácení daně z přidané hodnoty z EU dle § 82 zákona o DPH 
  • Dne 30. září termín pro odvod daně z příjmů vybírané srážkou podle zvláštní sazby daně za srpen 2019

Vzory šablon

Na základě novely zákona o dani z přidané hodnoty dochází ke změnám ve formuláři kontrolního hlášení. Mění se jeho XML struktura a všechna kontrolní hlášení musí být od 1. října podávána prostřednictvím nové XML struktury kontrolního hlášení. Tu už nyní najdete na Business Center: Kontrolní hlášení k dani s přidané hodnoty s možností exportu do xml pro rok 2019

Přiznání k dani z příjmů fyzických osob:

  • Daňové přiznání pro rok 2018 pro fyzické osoby (paušál, Excel, XLS) nevedoucí povinné účetnictví (paušál)
  • Daňové přiznání pro rok 2018 pro fyzické osoby vedoucí podvojné účetnictví

Využijte naše interaktivní šablony ve formátu Microsoft Excel (XLS) k podání Daňového přiznání k dani z přidané hodnoty (DPH)

skoleni_15_4

Podobu a funkčnost šablony si můžete snadno ověřit v její omezené verzi zdarma. Data se nikam neodesílají, zůstávají pouze ve vašem počítači.

Veškeré šablony jsou připraveny ve formátu Microsoft Office. Stoprocentní funkčnost je garantována od verze 2007 na platformě Windows. 

Ptejte se odborníka v poradně Mzdové účetnictví

PhDr. Dagmar Kučerová

poradkyně pro mzdové účetnictví

Redaktorka serveru Podnikatel.cz a lektorka mzdového účetnictví. Ekonomické vzdělání a několikaletou účetní praxi doplnila studiem pedagogiky na filozofické fakultě se specializací v oboru vzdělávání dospělých. Je držitelkou certifikátu Bilanční účetní a členkou Komory certifikovaných účetních. Mzdové účetnictví rovněž přednáší na fakultě managementu a ekonomiky.

TOP témata tohoto týdne na našem diskuzním fóru

  • Zaměstnanec utrpěl pracovní úraz zásadním porušením BOZP. Zaměstnavatel se zcela zprostil odpovědnosti, jak je to tedy s odškodněním a hlášením? 
  • Pod jakou odpisovou skupinu patří mobilní dům Lavaro House?
  • Zaměstnanec končí zaměstnání ve zkušební době. Nastoupil 1. srpna a končí 30 září. Bude se mu počítat dovolená za odpracované dny dle §214?
  • Jaký je rozdíl mezi dohodou o provedení činnosti a zakázkou malého rozsahu?
  • Zaměstnanci lékařka zakázala nadále pracovat v prašném prostředí a nařídila okamžitě zrušit pracovní poměr. Jak je to s odstupným?
  • Do auta na operativní leasing byla zakoupena power jednotka na zvýšení výkonu motoru. Jak ji zaúčtovat?
  • Zaměstnankyně 17. 6. 2019 nastoupila na PPM, 14. 8. 2019 porodila a zítřejším dnem jí končí šestinedělí. Zaměstnavatel by ji chtěl od 26. 9. 2019 vzít na pár hodin v týdnu zpět do práce. Je to možné? 
  • Zaměstnanec 4. 9. 2019 poslal zprávu, že je nemocen a PN doručí. To neudělal a sdělil, že už nepřijde. Ke kterému dni ukončit pracovní poměr?
  • Zaměstnankyně nastupuje na starobní důchod před dosažením důchodového věku 21. 10. 2019. Pracovní poměr tedy musí skončit k 20. 10. 2019. Co když je to neděle?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).