Hlavní navigace

Po žních ne k Turkovi, ale k účetní. Lze fakturovat najednou za celé dva měsíce?

2. 8. 2019
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Je možné fakturovat sklizeň kombajnu až na konci srpna, nebo se musí fakturovat červenec a srpen zvlášť? Podnikatelé odpovídají v diskuzích na BusinessCenter.

Přehled daňových povinností v nadcházejícím týdnu, vzory šablon a výběr z diskuzí tradičně přinášíme v BusinessCenter Bulletinu.

Daňový kalendář v nadcházejícím týdnu 5. srpna – 11. srpna

  • Dne 9. srpna je splatnost spotřební daně za červen 2019 (mimo spotřební daň z lihu)

Vzory šablon

Využijte náš formulář přiznání ke spotřební dani všeobecné i přiznání ke spotřební dani z tabákových výrobků.

Přiznání k navrácení spotřební daně (ostatní benzíny) – šablona 2019: Přiznání k uplatnění nároku na vrácení spotřební daně podle § 56, 56a a 57 zákona č. 353/2003 Sb., o spotřebních daních (vrácení daně z minerálních olejů osobám užívajícím tyto oleje pro výrobu tepla).

Přiznání k navrácení spotřební daně (zelená nafta) – šablona 2019Přiznání k uplatnění nároku na vrácení spotřební daně podle § 56, 56a a 57 zákona č. 353/2003 Sb., o spotřebních daních (vrácení daně z minerálních olejů osobám užívajícím tyto oleje pro výrobu tepla).

Přiznání k navrácení spotřební daně (topné oleje) – šablona 2019: Přiznání k uplatnění nároku na vrácení spotřební daně podle § 56, 56a a 57 zákona č. 353/2003 Sb., o spotřebních daních (vrácení daně z minerálních olejů osobám užívajícím tyto oleje pro výrobu tepla).

skoleni_15_4

Podobu a funkčnost šablony si můžete snadno ověřit v její omezené verzi zdarma. Data se nikam neodesílají, zůstávají pouze ve vašem počítači.

Veškeré šablony jsou připraveny ve formátu Microsoft Office. Stoprocentní funkčnost je garantována od verze 2007 na platformě Windows. 

Ptejte se odborníka v poradně Mzdové účetnictví

PhDr. Dagmar Kučerová

poradkyně pro mzdové účetnictví

Redaktorka serveru Podnikatel.cz a lektorka mzdového účetnictví. Ekonomické vzdělání a několikaletou účetní praxi doplnila studiem pedagogiky na filozofické fakultě se specializací v oboru vzdělávání dospělých. Je držitelkou certifikátu Bilanční účetní a členkou Komory certifikovaných účetních. Mzdové účetnictví rovněž přednáší na fakultě managementu a ekonomiky.

TOP témata tohoto týdne na našem diskusním fóru

  • Se sečením obilí se začalo v červenci a končí se v srpnu. Je možné fakturovat sklizeň kombajnem až na konci srpna?
  • Co když majitel firmy donesl doklad, který byl vystavený na firmu – hlavička, IČO, DIČ firmy – ale fakturu zaplatil sám ze svého osobního účtu? Jak dát takovou fakturu do účetnictví? 
  • Firma je plátcem DPH a zakoupila ojeté auto bez DPH, které letos prodala bez DPH za zůstatkovou cenu. Musí do kontrolního hlášení a přiznání DPH tuto transakci uvádět?
  • Jak je to s trojstranným obchodem, když firma prodává dřevo na Slovensko a tady ho dále prodají do Číny?
  • Společnost uhradila zálohu na dodání a instalace nabíjecí stanice. Na zálohové faktuře je uvedeno DPH 21 % a plnění bude v režimu reverse charge a není zde datum uskutečnění zdanitelného plnění. Je povinností dodavatele zaslat ještě daňový doklad na přijatou platbu? 
  • Musí si člověk pracující na dohodu o pracovní činnosti odvádět sociální pojistné z minimální mzdy?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).