Hlavní navigace

Počet povodňových škod ještě není zdaleka uzavřen

15. 6. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Povodňové škody rostou. Jejich celkový účet není zdaleka uzavřen. Nejvíce totiž rostou velké škody, jejichž sčítání trvá déle. A to jak v závislosti na vývoji počasí, tak v závislosti na velikosti poškozeného objektu či rozsahu poškození movitých věcí.

Pojišťovně Generali nahlásili klienti po první povodňové vlně přibližně 1 100 škod za 77 milionů korun. Nejvyšší škody za necelých 25 milionů korun jsou v současné době hlášeny na obecním majetku. Postupně ale přibývají škody ze záplav, vichřice a krupobití, které následovaly v dalších dnech a postihly jižní a severní Moravu, východní a severní Čechy a Vysočinu. Více než 56% škod, je zlikvidováno a poškozeným byly poukázány peníze na jejich účty.

Přes 2300 škod v celkové výši 200 milionů doposud nahlásili klienti Kooperativě. Od 1. června už zaznamenali 600 nových škod v celkové výši 40 milionů korun. Nejvíce škod registruje Kooperativa na Moravě, v Moravskoslezském (celkem za 80 milionů Kč), Olomouckém (45 milionů Kč) a Zlínském (27 milionů Kč) kraji. Nejpostiženějšími okresy jsou Přerov, Frýdek-Místek a Karviná. Nejčastěji se jedná o škody způsobené vodou na nemovitostech, zejména na rodinných domech. Pojistné plnění již obdrželo téměř 40 % klientů Kooperativy, v případě potřeby jim je vyplacena i záloha na pojistné plnění.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).