Hlavní navigace

Podat daňová přiznání osobně tam, kde není finanční úřad? Žádný problém

19. 3. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Daňové přiznání je možné podat osobně i v obcích, kde finanční úřady chybí. Za poplatníky vyráží samotní zaměstnanci finanční správy.

Na odevzdání daňového přiznání mají poplatníci posledních 14 dnů. Nejzazší termín připadá v letošním roce na pondělí 1. dubna. Týká se těch, kteří nevyužívají služeb daňového poradce. 

Podnikatelé s daňovým poradcem pak mají lhůtu o tři měsíce prodlouženou a přiznání musí odevzdat do pondělí 1. července. Do 1. dubna ale musí příslušnému finančnímu úřadu tuto skutečnost doložit. 

Daňové přiznání je možné osobně podat i tam, kde nemají finanční úřad. Právě tato místa objíždí zaměstnanci Finanční správy ČR v rámci svých výjezdů. Poplatníkům pomáhají i s vyplněním. 

Přehled o výjezdech do obcí dle jednotlivých krajů je k nalezení na webu Finanční správy ČR.

Finanční úřady prodlužují otevírací dobu

Pro poplatníky, kteří podávají daňová přiznání až na poslední chvíli, jsou na finančních úřadech připraveny rozšířené úřední hodiny. Konkrétně budou finanční úřady otevřeny od pondělí 25. března 2019 do pátku 29. března 2019 vždy od 8:00 do 17:00 hodin a v poslední den lhůty, tj. v pondělí 1. dubna 2019 od 8:00 do 18:00 hodin.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).