Hlavní navigace

Podle ministerstva byl zájem o Účtenkovku rekordní, 30 tisíc hráčů však ubylo

16. 1. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
Ačkoli ministerstvo tvrdí, že zájem o třetí kolo Účtenkovky byl rekordní, ve skutečnosti byl rekordní jen počet zaregistrovaných účtenek. Hráčů naopak ubylo.

Oproti prosincovému slosování Účtenkovky se do lednového zapojilo o 30 tisíc hráčů méně. Celkově se tentokrát loterie zúčastnilo 447 tisíc lidí, což je dokonce méně než počet hráčů prvního tahu.

30 tisíc hráčů ubylo

Ministerstvo včera uvedlo, že proběhlo třetí slosování Účtenkovky a že zájem byl rekordní. Rekordní ale byl pouze počet účtenek, který činil 14,8 milionu. Do prosincového slosování jich bylo zaregistrováno 14,6 milionu a do prvního listopadového pak 11,1 milionu.

Zatímco počet zaregistrovaných účtenek byl rekordní, počet hráčů byl v lednu nejnižší od startu Účtenkovky. Celkově se do třetího kola zapojilo necelých 447 tisíc aktivních hráčů. To je o 5 tisíc méně než v kole prvním, a dokonce o 30 tisíc méně než v kole druhém. I tak je ale ministryně financí Alena Schillerová spokojená. Jsme velice spokojeni s tím, že zájem o Účtenkovku neopadá a i po třech měsících zůstává vysoký, komentovala Schillerová.

Také v tomto kole bylo hlavní cenou 1 milion korun. Celkem se měsíčně uděluje 21 025 výher. 1. výhra činí 1 mil. Kč, 2. výhra automobil (opět Ford Focus Kombi), 3. výhra 300 tis. Kč, 4. výhra 200 tis. Kč a 5. výhra 100 tis. Kč. Větší část výher pak má následující podobu: 20 výher po 20 tis. Kč, 1000 výher po 1000 Kč a 20 000 výher po 100 Kč.

Čtěte také: Dnes proběhne druhé slosování Účtenkovky, chystá se čtečka QR kódů

skoleni_15_4

Brzy přibude čtečka QR kódů

Ačkoli je ministerstvo dle svých slov se zájmem o Účtenkovku spokojeno, chystá některé změny, které by měly usnadnit registraci. Mobilní aplikace bude například brzy obsahovat čtečku QR kódů. Vzhledem k tomu, že tisk QR kódu na účtenky je na dobrovolném rozhodnutí jednotlivých podnikatelů, zůstává otázkou, zda tato změna opravdu registraci usnadní. Za tuto novinku (a několik dalších) zaplatí ministerstvo provozovateli Účtenkovky přes půl milionu korun.

Čtěte více: Účet za Účtenkovku roste. Ministerstvo za novinky utratí dalšího půl milionu Kč

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).