Hlavní navigace

Názor k článku Podnikatelé dluží na daních a odvodech miliardy od Máš recht - S tím vnímáním schopných jakou gaunerů máte bohužel...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 12. 2011 11:58

    Máš recht (neregistrovaný)
    S tím vnímáním schopných jakou gaunerů máte bohužel pravdu, vyzkoušel jsem si to na sobě :(
    Před 4 lety jsem začal podnikat a už nyní jsem dobře zabezpečený. Přestěhoval se do většího bytu, začal jsem se lépe oblékat a více o sebe dbát (bělení zubů apod.), mám zaměstnance, kancelář, přičemž ale myslím se chovám stále stejně (nemám auto, jezdím tramvají a metrem). V posledních měsících zaznamenávám od přátel a známých různé netaktní narážky a nepochopitelné pomluvy (zkreslování mého podnikání, když mě potkají s kamarádkou, tak je to hned "milenka" apod.), příbuzní i vzdálení se ozývají, že potřebují půjčit peníze a jsou uražení, když jim vysvětlím, že 150 tisíc opravdu teď půjčit nemůžu, protože bych neměl na výplaty. Už jsem ve fázi, kdy se některým lidem raději začínám vyhýbat, což ale pomluvy ještě více vyživuje.

    A co se týče úředníků, napsal jste to výstižně. Zaměstnáváme úředníky, aby vyřizovali absurdní administrativu nařízenou státem. Jediné úředníky, které jsem ochotný akceptovat jsou úředníci finančáku, vybírající daně. Ale většina ostatních úřadů musí být zrušena, jinak tady z té buzerace, hlavně ze strany živnosťáků, člověk zešílí.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).