Hlavní navigace

Královéhradečtí podnikatelé mají k dispozici nový technologický park

24. 6. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V Hradci Králové se otevřel nový technologický park, jehož výstavbu město částečně financovalo z Operačního programu Průmysl a podnikání. Z Operačního programu šlo 63 milionů korun, celkové náklady pak dosáhly téměř 87 milionů korun, vyplývá z tiskové zprávy agentury CzechInvest.

Podnikatelé mohou nový technologický park využívat od července. Najdou tu technické zázemí i doplňkové služby jako jsou například služby účetních a daňových či dotačních poradců.

" Snažíme se profilovat do určitého sektoru s konkrétní vazbou na vzdělávací, vědeckovýzkumné instituce a firmy regionu. Zaměření Technologického centra Hradec Králové směřuje zejména do oblasti informačních a komunikačních technologií, jejichž stálý rozvoj ovlivňuje a bude ovlivňovat téměř všechny oblasti lidské činnosti. V současnosti nejintenzivněji spolupracujeme s Fakultou informatiky a managementu Univerzity Hradec Králové, jež je od samého počátku naším důležitým partnerem, a řadou regionálních firem, s nimiž usilujeme o formální založení Hradeckého IT klastru – HITklastr," říká Martin Dittrich, výkonný ředitel Technologického centra.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).