Hlavní navigace

Názory k článku exPRESS: Podnikatelé žijí televizní kauzou

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 8. 2008 10:46

    Kadel (neregistrovaný)
    Inu, já jsem hned po obdržení výzvy pokonzultoval s právničkou, napsal tohle a obratem zaslal panu advokátovi. Uvidíme ... Kdo chcete, klidně můj dopis po úpravě použijte (poskytuji jej v rámci GPL). Pozdrav všem čtenářům i tvůrcům serveru ...
  • 9. 8. 2008 11:58

    Luboš (neregistrovaný)
    § 5
    Základ poplatků
    (1) Poplatník, který je fyzickou osobou, platí rozhlasový poplatek z jednoho rozhlasového přijímače a televizní poplatek z jednoho televizního přijímače, a to i v případě, že jich vlastní, drží nebo z jiného právního důvodu užívá více včetně rozhlasového nebo televizního přijímače, který je příslušenstvím jím provozovaného dopravního prostředku.
    (2) Rozhlasový poplatek neplatí fyzická osoba žijící ve společné domácnosti12) s poplatníkem rozhlasového poplatku, který splnil oznamovací povinnost uloženou v § 8 odst. 2. Televizní poplatek neplatí fyzická osoba žijící ve společné domácnosti12) s poplatníkem televizního poplatku, který splnil oznamovací povinnost uloženou v § 8 odst. 2.
    (3) Poplatník, který je fyzickou osobou, která je podnikatelem13), platí rozhlasový nebo televizní poplatek z každého rozhlasového nebo televizního přijímače, který používá k podnikání nebo v souvislosti s ním; tím není dotčena povinnost platit poplatky podle ustanovení odstavce 1.
    (4) Poplatník, který je právnickou osobou, platí rozhlasový poplatek z každého rozhlasového přijímače a televizní poplatek z každého televizního přijímače.
    (5) Poplatník, který je právnickou osobou nebo fyzickou osobou, která je podnikatelem13) a v rámci podnikání vyrábí, opravuje nebo prodává rozhlasové nebo televizní přijímače, neplatí rozhlasový nebo televizní poplatek z těchto rozhlasových nebo televizních přijímačů; má-li taková osoba provozovny určené k výkonu této činnosti, platí rozhlasový nebo televizní poplatek z počtu rozhlasových nebo televizních přijímačů, který odpovídá počtu těchto provozoven. Tím není dotčena povinnost platit poplatky podle odstavců 1 až 4.
    (6) Změny v základu rozhlasového nebo televizního poplatku jsou účinné od prvého dne kalendářního měsíce následujícího po měsíci, v němž k těmto změnám došlo.
    12) § 115 občanského zákoníku.
    13) § 2 obchodního zákoníku.
    § 8
    Evidence poplatníků
    (1) Správcem14) evidence poplatníků rozhlasového nebo televizního poplatku je provozovatel vysílání ze zákona. Provozovatel vysílání ze zákona vede evidenci poplatníků, pokud k tomu nezmocní pověřenou osobu, která je v takovém případě zpracovatelem14) evidence poplatníků.



    © 2003-2008 Ministerstvo vnitra
    Informace jsou poskytovány v souladu se zákonem č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.
    Pozdravujte svoji právničku,a at´si pořádně přečte § 5 a § 8 zákona č.348/2005 Sb..Jsem laik,ale radí Vám právnička špatně a JUDr. Kalcso jen využil mezery
    nejasného výkladu zákona č.348/2005 Sb. a dalších navazujících zákonů.Jinak Vám fandím při soudním sporu,který z velké pravděpodobnosti prohrajete.
  • 10. 8. 2008 2:27

    q (neregistrovaný)
    Co z onech Vasich citaci se vztahuje na predchoziho prispevovatele, coz by opravnovalo pana Klacsa zaslat vylozene vyderacsky dopis se lzivym obsahem, ktery evidentne vede k neopravnenemu obohaceni, nebot zadne z jim (Klacsem) uvedenych dokumentu neexistuji ? V tomto pripade se IMHO jedna o krive obvineni. Udelal bych totez co kolega pred Vami. Me jen mrzi, ze znamemu to doslo a me ne a pritom mame oba stejne obory cinnosti :) Ja se tak tesil ze si smlsnu na trotlovi a oni na me zapomeli .. :)

    A kdyz uz jsme u tech televizi: zjistil jsem, ze nemit televizi celkem vubec nicemu nevadi. V listopadu to bude rok :) Dealer z kabelovky cumel jak puk, ze mi nema co nabidnout.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).