Hlavní navigace

Pohled na opuštěnou Prahu: Restaurace a obchody zavřené, ulice zejí prázdnotou

1. 4. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Karel Choc
(FOTOGALERIE) Život v české metropoli kvůli koronaviru utichl. Z pohledu, který se jen tak nenaskytne, skoro mrazí. Po běžném ruchu ani památky.

Koronavirová pandemie vyprázdnila ulice. Z měst, kde se procházely tisíce lidí, se stala města duchů. A to po celém Česku. Z pohledu na prázdnou Prahu, kde se po celý rok ulicemi procházejí davy turistů, skoro mrazí. 

Většina obchodů, restaurace, bary a hospody v České republice jsou od poloviny března uzavřené. Aktuálně je opatření prodlouženo do Velikonoc, konkrétně do 11. dubna.  

Výjimku mají prodejny potravin, lékárny, drogerií, prodejny výpočetní techniky, malých domácích zvířat a potřeb pro ně, prodejny s novinami a časopisy, zahrádkářství, květinářství nebo prodeje zdravotnických prostředků. Restaurace pak mohou vydávat jídlo okénkem s tím, že si jej vezme zákazník s sebou bez možnosti vstupu do provozovny.

Praha zeje prázdnotou

Prázdná místa jako Karlův most, kde za běžného stavu člověk téměř neprojde, přilákají denně jen desítky zvědavců, kteří si chtějí unikátní atmosféru zdokumentovat. Stejně tak ale i další známá místa, která lákají davy turistů. 

Projděte si osamělou Prahu ve fotogalerii: 

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).