Hlavní navigace

Názor k článku Pokles počtu hráčů Účtenkovky nekončí, ubylo jich dalších 5 tisíc od ps518 - Stávající systém účtenkovky umožňuje různé podvody, které jsou...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 1. 2019 14:12

    ps518 (neregistrovaný)

    Stávající systém účtenkovky umožňuje různé podvody, které jsou za současných pravidel prakticky neidentifikova­telné.

    Zhruba 37 procent účtenek je zaregistrováno formou základní registrace, při které je hráč příslušný zaregistrované účtence identifikován pouze emailovou adresou aniž by měl hráčský účet. Najdou se i lidé, kteří provozují třeba i několik soukromých emailových serverů, na kterých můžou mít vytvořeno množství různých emailových účtů, ale i na různých veřejných emailových serverech může mít jedna a tatáž osoba vytvořeno mnoho různých emailových účtů. Jedna osoba tedy může mít v podstatě libovolný počet různých emailových adres aniž by z nich bylo patrné, že jsou ve skutečnosti účelově používané stejnou osobou.

    Z hlediska množství účtenek registrovaných jednou osobou tedy může být ve skutečnosti počet ještě daleko vyšší než jsou ve statistikách uváděné rekordní počty účtenek vložených jedním hráčem. Pokud někdo používá více emailových účtů tak tím navíc může obejít i omezující podmínku jedné účtenky od téhož obchodníka za jeden den na hráče. Pokud by někdo používal například 1000 různých emailových účtů pak by mohl formou základní registrace úspěšně zaregistrovat denně až 1000 účtenek od jednoho prodejce a ve statistice účtenkovky by se to vůbec neprojevilo jako rekordní počet účtenek vložených jedním hráčem. Konkrétní identifikace hráče formou vytvoření účtu nastane až pokud si příslušná osoba vytvoří hráčský účet což v takovémto případě učiní až pokud by vyhrála pro ni zajímavou cenu a na to má čas 30 dnů od slosování.

    Pokud někdo podvádí tímto způsobem aby si zajistil velké množství pro sebe zaregistrovaných BKP ať už jedinec či nějaká skupina osob tak to bude pravděpodobně automatizované formou vlastního software vytvořeného speciálně pro tyto účely. Takový software může data o účtenkách čerpat třeba z nějakých hacknutých pokladen a následně je automaticky registrovat do systému účtenkovky postupně v čase třeba s náhodně generovanou časovou periodou a s uvedením jednoho a téhož emailového účtu nebo třeba postupně jednoho z mnoha různých emailových účtů. Provozovatel účtenkovky každý měsíc po losování pravidelně zveřejňuje výherní listinu ve formátu CSV, kterou zmíněný software může využít k tomu, aby identifikoval, které z jím zaregistrovaných BKP vyhrály konkrétní cenu. Při takovémto postupu by bylo v podstatě vše automatizováno a nebylo by tedy vůbec nutné sbírat účtenky a přepisovat z nich data ani data účtenek ručně registrovat a přitom by bylo možné mít každý měsíc v losování velké množství úspěšně zaregistrovaných BKP kódů. Pokud takto podvádějící hráč vyhraje opakovaně tak pokaždé zřídí po losování nový hráčský účet na jinou osobu jejímž prostřednictvím výhru získá přičemž pro něj budou pro tento účel zajímavé spíš výhry vyšší než 100 Kč.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).