Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Pokles počtu hráčů Účtenkovky nekončí, ubylo jich dalších 5 tisíc od I - Počet hráčů klesá, protože existuje významně velká skupina,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 9. 2018 22:48

    I (neregistrovaný)

    Počet hráčů klesá, protože existuje významně velká skupina, která eviduje velké množství účtenek. Výsledkem je velmi malá pravděpodobnost výhry průměrného hráče a tím i snižující se počet těchto.

    Nejjednodušším řešením je, kromě zrušení účtenkovky, stav, kdy každý hráč bude moci obdržet jen první vylosovanou výhru. Tedy, pokud by náhodný generátor vybral hráče, který již něco vyhrál, pokračoval by v losování až do té doby, kdy by narazil na hráče, který nic nevyhrál.

    Sice by se snížil počet výher, které vyhrávají hráči, co zadávají účtenky ve velkém a strojově, ale zvedla by se motivace velkého množství průměrných hráčů. Ta první skupina by pořád měla výhodu větší pravděpodobnosti výhry, i když už jen jedné.

  • 21. 9. 2018 11:40

    me (neregistrovaný)

    Kazdy mesic se losuje jen cca 25 vyher ktere jsou zajimave, zbylych 20000 jsou ceny utechy. Pokud vsadite 1 uctenku a vyhrajete 100 Kc, tak to potesi, kdyz vsadite 500 uctenek tak Vas 100 Kc vyhra jen rozplace.. ;-)

    Je dobre si uvedomit, ze teorii pravdepodobnosti vymysleli trudomyslni matematici, aby si zduvodnili, proc nevyhravaji. Teorie pravdepodobnosti je dost dobra v tom, jak Vam spocita, ze nemate na vyhru prakticky sanci, ze je tedy zbytecne se snazit; ale uz je slabsi pokud ma vysvetlit, jak je mozne se stal ten zazrak a cenu jste vyhral...

    Omezeni ktere navrhujete (jen jedna vyhra na hrace) je nesmysl. Mozna by davalo smysl snizit maximalni vyhry, tedy mit maximalni vyhru 10000 Kc a mit tam takovych vyher nekolik stovek.

  • 21. 9. 2018 12:28

    me (neregistrovaný)

    Jeste jedna vec; jakmile pridate id hrace jako parametr pro slosovani (omezeni jedna vyhra na hrace), zvysite sanci, ze dojde k podvodu...

  • 1. 1. 2019 23:14

    Pavel (neregistrovaný)

    Tím bys se ale zrušil veškerý princip účtenkovky. Kdybych jednou vyhrál třeba 100 Kč, neměl bych už motivaci účtenky vyžadovat a dávat do systému.

  • 19. 1. 2019 14:01

    ps518 (neregistrovaný)

    >>
    >> …každý hráč bude moci obdržet jen první vylosovanou výhru.
    >> Tedy, pokud by náhodný generátor vybral hráče, který již něco
    >> vyhrál, pokračoval by v losování až do té doby, kdy by narazil
    >> na hráče, který nic nevyhrál.
    >>

    To by se dalo jednoduše obejít. Pokud by hráč vyhrál tak by v dalších losováních registroval účtenky formou základní registrace, při které je hráč příslušný zaregistrované účtence identifikován pouze emailovou adresou a používal by k tomu jinou emailovou adresu. Pokud by znovu vyhrál tak má 30 dnů od slosování čas na zřízení hráčského účtu a ten by zřídil na některého dalšího příslušníka své rodiny, který ještě nevyhrál nebo na nějakého svého dobrého známého jehož prostřednictvím by výhru získal a tím by ani při losování ani při identifikaci konkrétní osoby po losování nebylo možné zjistit, že ve skutečnosti výhru získá stejná osoba, která již v některém z předešlých losování něco vyhrála.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).