Hlavní navigace

Pomoc Finanční správy ČR v letošním roce využilo 22 tisíc lidí

18. 4. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V tomto roce navštívili pracovníci Finanční správy ČR celkem 172 obcí, aby poplatníkům pomohli s vypracováním daňového přiznání na pobočkách finančních úřadů.

Každý rok Finanční správa ČR posílá své pracovníky do obcí, kde nejsou sídla finančních úřadů. 

Na pobočkách finančních úřadů pomáhají lidem s vyplňováním daňového přiznání a následně přiznání od poplatníků vybírají. V tomto roce se pracovníci Finanční správy ČR rozjeli celkem do 172 obcí. Pomoc při vyplňování a výběru využilo na výjezdech celkově 22 tisíc lidi.

Ze strany občanů i samotných obcí jsou na výjezdy a jejich rozsah velmi kladné ohlasy. Od zástupců navštívených obcí dostáváme i dopisy s děkovnými vyjádřeními,  uvedla generální ředitelka Finanční správy ČR Tatjana Richterová.

Děkovný dopis Finanční správa ČR obdržela například od Josefa Hníka, místostarosty města Světlá nad Sázavou: Rád bych Vám jménem MÚ města Světlá nad Sázavou vyjádřil poděkování za ochotu nechat zřídit vedlejší pracoviště FÚ pro výběr daňových přiznání pracovníky ÚzP v Ledči nad Sázavou. Tito pracovníci měli úřední dny třikrát, vždy v úterý (5., 12. a 19. 3. 2019). Byli ochotní, velice příjemní a od občanů jsme nezaznamenali jedinou negativní připomínku k jejich práci. Naopak jsme slyšeli jen pozitivní hodnocení a poděkování za zřízení této služby.

Další pozitivní ohlas ohledně výjezdů vyjádřila tajemnice města Mimoň Mgr. Bronislava TvrzníkováZ ohlasu občanů, kteří se každoročně na začátku kalendářního roku na nás obracejí s dotazem, zda se opět váš „výjezd“ k nám uskuteční, je zřejmé, že o tuto pomoc projevují dlouhodobý zájem a že jsou s rozsahem a kvalitou nabízených služeb velmi spokojeni. Jménem jejich i jménem vedení našeho města Vám i Vašim zaměstnancům velmi děkujeme.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).