Hlavní navigace

Názor k článku Poslední zhasne? OSVČ hlavních působí v Česku nejméně od roku 2009 od * - Pindy pindy pindy. jejich role nebude a není...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 1. 2016 11:13

    * (neregistrovaný)

    Pindy pindy pindy. jejich role nebude a není na úrovni ekonomického benefitu pro společnost, ale na úrovni nezbytné obslužnosti domácností a podnikatelů, udržování obslužnosti regionů a mají velký význam ředevším se jedná o špatné podnikatelské prostředí. další zvýšení administrativní zátěže Pindy pindy pindy

    Zato se článek důkladně vyhýbá skutečným důvodům. Na začátku, před rokem 2008, jsme měli světově unikátní obrovské počty hlavních OSVČ. Proč? Protože díky nesmyslně nastaveným paušálům pro OSVČ, první Kalouskovou vládou, vznikl obrovský legální rozdíl mezi zdaněním zaměstnanců a Švarcsystému. A byl by zázrak, který se ovšem nestal, kdyby obrovsky nevzrostl počet hlavních OSVČ - což byl jen v statistice se projevivší nárůst Švarcsystému. Načež se nestal další zázrak, že by při přesunu lidí mezi velmi odlišně daněnými skupinami neklesl výběr daní. To už byla doba druhé Kalouskovi vlády, která se jala napravovat důsledky svých vlastních zákonů. Odstranit příčinu? To ne. Buzerace a stíhání lidí, kteří se "jen" chovali tak jak je první Kalouskova vláda motivovala, to byla cesta "nápravy" druhé Kalouskovi vlády. I zabralo to, počet OSVČ hlavních klesá.
    Nu, přišla první Babišova vláda, a v tomto se neukázala o nic chytřejší, nežli její předchůdci.

    Jaképak poslední zhasne? Život jde dál, s podnikáním a podmínkami pro podnikání tohle nemá nic společného. Tohle je celé o nesmyslně nastavených paušálech - fakticky pro zaměstnance.

    A dělat s tím nebudou nic - stačí říci podstatu, že je obrovský rozdíl ve zdanění pro skupiny lidí, hned je oheň na střeše, lov v médiích na toho kdo to vysloví, strach, stáhnout ocas, mlčet budou.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).