Hlavní navigace

Názor k článku Potvrzeno, limit pro výdajové paušály OSVČ se zvýší na dvojnásobek od Motýl Emanuel - Podnikatel bez zaměstnanců se nazývá OSVČ a představte...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 12. 2018 21:28

    Motýl Emanuel (neregistrovaný)

    Podnikatel bez zaměstnanců se nazývá OSVČ a představte si to, podniká. Zatím co ještě jsem neměl to štěstí potkat zaměstnance, který by neměl zaměstnavatele. Tak kdo koho potřebuje více?

    Vytáhněte si hlavu odtamtud kde slunce nesvítí a uvědomte si, že podnikatele živí konzum. Zaměstnanci jsou z podstaty věci pouze pracovní síla, pokud by totiž sami byli schopní konzumu nabídnout produkty tak jen ti, co si uvědomují jak dobře se zaměstnanci mají by to nedělali a těch tam je minimum, zbytek brečí aniž by na to měli často právo. Jinými slovy zaměstnanec má ruce, umí je často používat ale pokud neumí prodat to co dělá, tak jsou mu ty ruce k ničemu. Pokud podnikatel má ruce a umí je používat, bude osvč, pokud bude mít práce hodně časem bude firma a pořídí si ruce lídí, kteří neumí používat ruce i hlavu a tak vzniká zaměstnanec. Je to pracovní síla, která byť je kvalitní často tak bohužel je to jen síla.

    Je to asi to samé, jako by jste měl na zahradě ropu, pokud jí neumíte vytěžit a prodat, tak je vám to prd platný a můžete jít mít sebevíc.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).