Hlavní navigace

Pozor na podvodné e-maily, jménem berňáku lákají z lidí peníze

17. 12. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
E-mail se tváří jako zpráva z finančního úřadu, který informuje o daňovém nedoplatku. Nabádá pak poplatníka, aby částku uhradil na uvedený bankovní účet.

Podvodníci, kteří zasílají podvodné maily, zneužívají jména finančních úřadů v Plzeňském kraji. Maily jsou rozesílány z adresy podatelna@fsmfcr.cz a jsou podepsány jménem ředitelů finančních úřadů – Bohdan Kaprál nebo Ing. Mgr. Jaromír Lepič

Znění podvodného e-mailu je následující:

Vážený pane, na základě zpětného auditu daňových povinností pro daně z příjmu z podnikatelské činnosti za období 2015–2017 jsme zjistili, že u Vás evidujeme daňový nedoplatek ve výši (po zaokrouhlení) 23 567 Kč. Dále jsme Vám museli vypočítat penále ve výši (po zaokrouhlení) 9 670 Kč. 

Tyto penále nám zákon 586/1992 Sb. umožňuje prominout, pokud svůj daňový nedoplatek uhradíte do 5 pracovních dnů od obdržení této výzvy na účet 670100–2211214278/6210.

E-mail vypadá jako upozornění finančního úřadu na daňový nedoplatek. Dlužník je vyzýván, aby částku uhradil na uvedený bankovní účet, který však v žádném případě není účtem finančního úřadu.

Upozorňujeme, že se nejedná o zprávy rozesílané Finanční správou, oficiální doména Finanční správy má tvar: …@fs.mfcr.cz a čísla účtů Finanční správy jsou zveřejněna na webu Finanční správy, kde je možné si je zkontrolovat, uvádí Generální finanční ředitelství v tiskové zprávě. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).