Hlavní navigace

Pozor na podvodné e-maily, které se tváří, že jsou od finanční správy

22. 11. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Finanční správa varuje před podvodnými e-maily, které se šíří v posledních dnech a působí dojmem, že jsou odesílány z orgánů finanční správy.

Jak upozornila finanční správa na sociálních sítích, e-maily mohou obsahovat nebezpečnou přílohu a lidé by ji neměli otevírat.

Pozor na podvodné e-maily

Finanční správa varuje před podvodnými e-maily, které se šíří v posledních dnech.E-mail přichází z podezřelé emailové adresy a působí dojmem, že je odesílán z orgánů finanční správy. Může obsahovat i nebezpečnou přílohu, upozornila na sociálních sítích finanční správa a upřesnila, že oficiální doména finanční správy má tvar …@fs.mfcr.cz

Jak upřesnil serveru Podnikatel.cz Lukáš Heřtus z tiskového oddělení Generálního finančního ředitelství (GFŘ), v e-mailu je jako odesílatel uvedená finanční správa a zpráva má toto znění:

Subject: Prosvihli jste lhutu pro dane? Jeste mate cas vyhnout se pokute. 

Uprava od 12. 11. 2019 Danovy rad zasadne meni lhutu, ve ktere je mozne vymerit dan. Nova uprava ovlivni termin k podani: priznani k dani z prijmu vyuctovani dane z prijmu vybirane srazkou vyuctovani dane z prijmu ze zavisle cinnosti Pokud drive podnikatel podal danove priznani se zpozdenim: Nejnizsi pokuta podle § 250 danoveho radu pritom cini 800 Kc a nejvyssi 500 000 Kc. Informace k novele zakona o danich z prijmu v priloze. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).