Hlavní navigace

Pozvolný pokles zájmu o Účtenkovku pokračuje. Ubylo jak hráčů, tak účtenek

14. 3. 2018
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Dalšího slosování účtenkové loterie, které proběhne zítra, se zúčastní méně hráčů než v kole předchozím. Pokles nastal také u počtu registrovaných účtenek.

Účtenková loterie má před sebou od svého spuštění již páté kolo slosování. Na programu je 15. března. Losovat se bude z celkového počtu více než 13 620 000 platných účtenek, které zařadilo do slosování zhruba 422 000 hráčů, uvádí ministerstvo financí na svých stránkách. Každý hráč tak zaregistroval v průměru 32 platných účtenek.

V porovnání s kolem předchozím jde o drobný pokles. Čtvrtého slosování se zúčastnilo necelých 426 tisíc hráčů a do slosování bylo zařazeno 13,8 milionu účtenek.

Psali jsme: Zájem o Účtenkovku vadne, počet zaregistrovaných účtenek se propadl o milion

Ve hře je opět hlavní cena v hodnotě 1 000 000 korun. Na výherce osobního automobilu pak opět čeká Ford Focus Kombi v tmavě modré barvě. Celkem se měsíčně uděluje 21 025 výher. 1. výhra činí 1 mil. Kč, 2. výhra automobil (opět Ford Focus Kombi), 3. výhra 300 tis. Kč, 4. výhra 200 tis. Kč a 5. výhra 100 tis. Kč. Větší část výher pak má následující podobu: 20 výher po 20 tis. Kč, 1000 výher po 1000 Kč a 20 000 výher po 100 Kč.

Změny v účtenkové loterii od začátku března

Se začátkem března se registrace účtenek změnila. Nově teď není nutné zadávat DIČ obchodníka, jelikož Ústavní soud zrušil právě od března povinnost DIČ na účtence uvádět. Jednodušší je také oprava chybně zadaných údajů, protože hráči opraví pouze tu část, v níž udělali chybu. Ostatní údaje zůstanou vyplněny. Novinkou jsou také QR kódy na účtenkách, které však mohou podnikatelé využívat dobrovolně. 

Čtěte také: Platby kartou ode dneška nepodléhají #EET, z účtenek též může zmizet DIČ

Nově se také hráč dozví, proč nebyla jeho účtenka zařazena do slosování. Tyto informace obdrží bezprostředně po registraci emailem, registrovaní hráči najdou informace v záložce „Moje účtenky“.

Brand24

A změny se dočkala i mobilní aplikace Účtenkovky. Podle ministerstva dostala modernější vzhled a ovládání. Novinky se týkají také platformy Android i iOS a kopírují změny, které jsou zavedeny s 1. březnem. 

O spokojenosti uživatelů aplikace server Podnikatel.cz informoval v článku Účtenkovka hlásí změny i lepší mobilní aplikaci, hodnocení má ale mizerné

Galerie: Účtenkovka a její hodnocení

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).