Hlavní navigace

Pražské letiště dnes podepsalo smlouvu s novými dodavateli taxislužeb

22. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Ruzyňské letiště dnes podepsalo smlouvu s novými provozovateli taxislužby. Ti zvítězili v tendru, který byl vypsán na začátku září letošního roku. Komise vyhodnotila jako nejlepší nabídku od společností AAA radiotaxi a Fix. Ta doposud na letišti působila jako provozovatel individuální dopravy za fixní ceny podle přepravních pásem.

Nabídku do výběrového řízení na provozovatele taxislužby na Letišti Praha podali celkem čtyři uchazeči. Rozhodujícími posuzovanými kritérii byla úroveň podnikatelského záměru a nabídnutá cena. Jsem velmi rád, že se nám díky tendru podařilo získat do výnosů Letiště Praha 9 mil. Kč ročně navíc ve srovnání s letoškem, uvedl generální ředitel Letiště Praha Miroslav Dvořák.

Taxislužby budou jezdit pro letiště za regulovanou cenu. Maximálně si mohou účtovat 28 korun za kilometr. Tím je zajištěno, že zákazníci získají dobrou cenu v kombinaci s vysokým standardem služeb, který budeme průběžně kontrolovat a v případě nedodržení smluvních podmínek sankcionovat, doplnila k tomu výkonná ředitelka Letiště Praha pro Neletecký obchod a centrální nákup Marta Guthová.

Výherci výběrového řízení se budou zajišťovat odvoz až pro třetinu cestujících, kteří taxislužby z pražského letiště využívají. Do tendru se mohli přihlásit jen ty taxislužby, které splnily základní kritéria, jako např. vyčlenění minimálně 150 a maximálně 180 vozů, přičemž každý z obou provozovatelů musí mít ve svém vozovém parku 10 minibusů. Každý z provozovatelů bude muset mít jednobarevné vozy s tím, že kromě žluté Letiště Praha oproti původnímu záměru v tendru akceptovala také barvu bílou, stříbrnou a slonovou kost. Smlouvy byly uzavřeny na pět let oproti původním čtyřem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).