Hlavní navigace

Přehledy o příjmech a výdajích 2019 všech zdravotních pojišťoven na jednom místě

19. 2. 2020
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Všechny zdravotní pojišťovny v ČR již zveřejnily aktuální přehledy o příjmech a výdajích. Využít lze tiskopisy jak pro tisk, tak i tiskopisy interaktivní.

Přehled o příjmech a výdajích za rok 2019 musí být zdravotní pojišťovně odevzdán nejpozději do jednoho měsíce od doby, kdy bylo podáno daňové přiznání.

Osoby samostatně výdělečně činné, které nevyužijí služeb daňového poradce, musí přehledy odevzdat nejpozději první pracovní den v květnu, tedy 2. května. Pokud OSVČ využijí služeb daňového poradce, musí přehledy podat do 1. srpna. Do konce dubna ale musí tuto skutečnost doložit místní správě sociálního zabezpečení a zdravotní pojišťovně.

Podnikatel.cz nabízí ke stažení daňové přiznání společně s přehledy, a to jak pro zdravotní pojišťovnu, tak i pro Českou správu sociálního zabezpečení. 

skoleni_15_4

Daňový portál na Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Potřebujete si rychle spočítat, kolik letos zaplatíte na daních? Zadejte své hodnoty do Daňové kalkulačky pro OSVČ

Nevíte si rady s daňovým přiznáním? Vyzkoušejte interaktivní šablony, které automaticky vyplní daňový formuláře nebo přehled pro pojišťovnu.

Jakou budete mít čistou mzdu v letošním roce? Aktualizovali jsme pro vás Mzdovou kalkulačku

Nejnovější články o daních sledujte v sekci Daňové přiznání, Daně z příjmů, Přehled o příjmech a výdajích.

Všechny zdravotní pojišťovny však zveřejnily i své aktuální přehledy o příjmech a výdajích jednotlivě. K dispozici jsou tiskopisy jak klasické pro tisk, tak také interaktivní, které vyplňování usnadní. Server Podnikatel.cz je nabízí všechny na jednom místě ke stažení. 

Přehledy o příjmech a výdajích všech zdravotních pojišťoven

ZMĚNY A NOVINKY 2020

Co se změní pro OSVČ i zaměstnance od 1. ledna 2020? Sledujeme všechny novinky a daňové změny

Sankce za pozdní podání

Pokud podnikatel přehled včas nepodá, nemusí se ihned obávat sankcí. Zdravotní pojišťovny podnikatele nejprve upozorní, že přehled nepodal, a vyzvou ho k nápravě. Pokud by ale podnikatel výzvy ignoroval a přehled nepodal, může dostat pokutu až v řádu desetitisíců korun. Zdravotní pojišťovna může udělit pokutu až do výše 50 000 korun.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).