Hlavní navigace

Prestižní sídlo firmy lze získat i bez stěhování

11. 9. 2007
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 258398
Českou republiku zachvátil nový trend. Podnikatelé z regionů mění adresy svých firem za pražskou. Svou činnost ovšem i nadále provozují ve svém dosavadním působišti. Důvod? Lepší sídlo uvedené na vizitkách jim přináší více prestiže a peněz. „Stěhování“ se přitom nedotkne ani jediného kusu jejich nábytku.

Mít sídlo v Praze, a přesto podnikat třeba na severu Moravy. Taková je realita dnešního českého byznysu. Podnikatelé z celé České republiky si na novou službu zvykli velmi rychle. Nové sídlo, které se jim objevilo na vizitkách a ve všech firemních materiálech, si přitom pořídili bez přestěhování jediného kusu nábytku.

Kdo službu nejčastěji využívá?

Služba poskytnutí sídla je ideální zejména pro podnikání, jehož charakter nevyžaduje vlastní kancelář. Jako příklad mohou posloužit třeba daňoví poradci nebo různí zprostředkovatelé. V neposlední řadě je vhodná pro všechny malé a střední podnikatele hledající reprezentativní sídlo pro podnikání za příznivou cenu.

Proč podnikatelé mění sídla?

Jsou tři základní důvody, kvůli kterým podnikatelé stěhují svou adresu do Prahy. Prvním z nich je už zmíněná větší prestiž a image, kterou přináší dobrá adresa. Mít sídlo na prestižním místě je ideální nástroj, jak dát svému podnikání správnou dynamiku. Stačí, když se na vizitce objeví adresa reprezentativní budovy stojící na lukrativní adrese v pražském centru, a cena firmy v očích klientů okamžitě vzroste. Dobrá adresa je totiž pro zákazníky doslova magnetem.

Druhým nezanedbatelným důvodem je úspora nákladů na vlastní kancelář a recepci. Nejlukrativnější adresy v centru Prahy lze pořídit v ceně od 5000 Kč. Je tedy zřejmé, že v porovnání s náklady na provoz vlastní kanceláře lze výrazně ušetřit.

Posledním důvodem, kvůli kterému podnikatelé mění sídla svých firem, je méně závisti a administrativních problémů, které s tím souvisejí. Úspěšné firmy často utíkají do velkých měst, protože mají pocit, že v regionu jsou středem pozornosti okolní – konkurence, úřadů či závistivých sousedů. Sídlo společnosti umístěné v anonymnějším prostředí většího města může podnikateli přinést větší klid k podnikání a rozvoji firmy.

Co musí takové sídlo splňovat?

Business center, které službu poskytnutí sídla nabízejí, je v celé ČR mnoho. Ne všechny ovšem garantují plnění potřebných zákonných požadavků. Mezi ně patří:

Brand24

  • označení sídla společnosti obchodní firmou a identifikačním čís­lem
  • přijímání písemností zasílaných na adresu společnosti
  • zajištění kontaktu společnosti s veřejností a orgány státní správy
  • umožnění vedení obchodních schůzek v sídle společnosti

Pokud se kdokoliv rozhodne umístit sídlo společnosti do kteréhokoliv business centra, měl by mít jistotu, že se nebude jednat o žádný P.O.Box bez administrativní podpory. V business centru by měl fungovat sekretariát, který zabezpečí správu příchozí pošty a komunikuje s případnými návštěvami.

David Vidomus, Office House, s.r.o.

Změnili byste adresu své společnosti kvůli lepší image?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).