Hlavní navigace

Převod dovolené do dalšího roku? O čerpání rozhoduje zaměstnavatel

10. 1. 2020
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Jak je to s převáděním dovolené? A jaké má v této souvislosti zaměstnavatel povinnosti? Účetní radí účetním v diskuzích na BusinessCenter.

Přehled daňových povinností v nadcházejícím týdnu, vzory šablon a výběr z diskuzí tradičně přinášíme v BusinessCenter Bulletinu. Podrobnosti k převádění dovolené najdete v diskuzi na BusinessCenter.

Daňový kalendář v nadcházejícím týdnu 12. ledna – 19. ledna

V tomto týdnu nejsou žádné daňové povinnosti. 

Vzory šablon

Stahujte aktualizované formuláře: 

Podobu a funkčnost šablony si můžete snadno ověřit v její omezené verzi zdarma. Data se nikam neodesílají, zůstávají pouze ve vašem počítači.

Veškeré šablony jsou připraveny ve formátu Microsoft Office. Stoprocentní funkčnost je garantována od verze 2007 na platformě Windows. 

skoleni_15_4

Na podání daňového přiznání mají poplatníci ještě stále spoustu času. O mnoho víc času pak mají na podání přehledů České správě sociálního zabezpečení a zdravotní pojišťovně. 

Jaké jsou nejzazší termíny pro rok 2020, najdete v komplexním přehledu: Důležité termíny pro letošní daňové přiznání

ZMĚNY A NOVINKY 2020

Co se změní pro OSVČ i zaměstnance od 1. ledna 2020? Sledujeme všechny novinky a daňové změny

TOP témata tohoto týdne na našem diskusním fóru

  • Jaká je pro rok 2020 nezabavitelná částka pro exekuce?
  • Podnikatelka zpracovává účetnictví pro klienty a současně je jednatelkou firmy, které také bude dělat účetnictví. Je možné vystavit pro tuto firmu fakturu jako pro ostatní?
  • Zaměstnaný starobní důchodce je v dlouhodobé pracovní neschopnosti a obvodní lékař mu po 70 dnech, po které se vyplácejí nemocenské dávky, ukončí neschopenku s tím, ať si na další období vezme neplacené volno. Je toto běžný postup?
  • Když zaměstnanci podepisují Prohlášení poplatníka daně z příjmu FO ze závislé činnosti na rok 2020 a uvádějí zde studující děti, stačí, když donesly potvrzení ze školy v září 2019 a další donesou zase v září 2020?
  • Má zaměstnanec nárok na volno s náhradou mzdy/bez náhrady mzdy v případě, že se zúčastnil jednání Komise pro projednávání přestupků?
  • Jak je to s převáděním staré dovolené do dalšího roku? 
  • Vystavuje se studentovi pracujícímu na DPP a DPČ u dvou různých zaměstnavatelů ELDP? A musí o to žádat?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).