Hlavní navigace

Při výběru tarifu věnujte pozornost balíčkům a zvažte pečlivě vaše potřeby

26. 2. 2020
Doba čtení: 6 minut

Sdílet

Podnikatelé potřebují v rámci své práce telefonovat, a proto je pro ně důležité, jaký mají tarif. Podívejte se na jejich nabídku.

Tarif by si měli podnikatelé v prvé řadě vybírat podle svých potřeb, a to především s ohledem na spotřebu dat. Operátoři většinou mají nabídku jak pro malé a střední podnikatele, tak také pro velké firmy a jsou navíc schopni tyto nabídky přizpůsobit na míru.

Co se dozvíte v článku
  1. Na co si dát pozor?
  2. Co je oblíbené?
  3. O2
  4. T-Mobile
  5. Vodafone
  6. Srovnání tarifů

Na co si dát pozor?

Při výběru tarifu by se podnikatelé měli seznámit s možnostmi, které jim jednotlivé tarify nabízí, a srovnat si také jejich výhody. V O2 například zákazníkům doporučují, aby zvážili, zda mohou ušetřit kombinací více služeb od jednoho poskytovatele, což je výhodné především v rámci balíčků. V dnešní době se vyplatí uvažovat také o bezpečnosti a využít i balíčků z této oblasti. 

Co je oblíbené?

V T-mobile budí největší pozornost tarify s většími datovými objemy a neomezená data. Z těchto tarifů převažuje HD s měsíčním paušálem 1275 korun, a to především proto, že rychlost po vyčerpání 50 GB dat je dostačující. „U středních firem je pro nás zajímavý nárůst licencí na cloudové služby (prakticky jsme zdvojnásobili počet),“ doplňuje Kateřina Mikesková, Public Relations Specialist z T-Mobile Czech Republic. Ve Vodafone je, jak nám potvrdil Ondřej Luštinec, Senior External Communication Specialist & Deputy Spokesperson, nejpopulárnější Neomezený tarif se 3 SIM v kombinaci s pevným internetem od UPC. V O2 pak tarify NEO s neomezenými daty, které volí třetina nových mobilních zákazníků.  

O službách a novinkách operátorů jsme psali v článku Operátoři letos uspěli s tarify s neomezenými daty a chystají další novinky 

O2

Operátor O2 nabízí podnikatelům tři typy tarifů: tarify s neomezenými daty, voláním a SMS s označením NEO, tarify FREE+ s neomezeným voláním a SMS a balíčky O2 Spolu. K nabízeným výhodám u daných tarifů patří například EU roaming v ceně, sleva na telefony, O2 Security na měsíc zdarma nebo 50 korun do O2 knihovny. 

Neomezené tarify se liší podle rychlosti internetu a nabízených výhod. Jejich cena se pohybuje od 1099 do 2499 korun. 

Tarify O2 s neomezenými daty
Název tarifu NEO Bronzový NEO Stříbrný NEO Zlatý NEO Platinový
Rychlost internetu Optimal Super Max 4G+ Max 4G+
Cena 1 099 Kč 1 299 Kč 1 599 Kč 2 499 Kč

Tarify FREE+ se vyznačují  neomezeným voláním a SMS a liší se tak v množství nabízených dat. O2 výrazně vylepšilo tarify FREE, u kterých nabízí až pětinásobek dat, což v nejvyužívanějších z nich vedlo k poklesu ceny za gigabyte o více než polovinu, dodává Lucie Jungmannová, tisková mluvčí O2 Czech Republic.

Tarify O2 s neomezeným voláním a SMS
Název tarifu FREE+ Modrý FREE+ Bronzový FREE+ Stříbrný FREE+ Zlatý
Data 1 GB 4 GB 14 GB 60 GB
Cena 499 Kč 649 Kč 849 Kč 1 249 Kč

Balíčky O2 Spolu jsou určeny pro jednoho až čtyři členy a obsahují kromě tarifu také digitální televizi (O2TV) s volitelným počtem kanálů a pevný internet s maximální rychlostí až 1000 Mb/s. Ceny jsou individuální na základě zvolených parametrů, například balíček pro dva s dvěma neomezenými tarify, digitální televizí se základním počtem 63 kanálů a internetem s rychlostí 20 Mb/s vyjde na 2100 korun.

T-Mobile

Také T-Mobile má nabídku tarifů rozdělenou na ty s neomezenými daty a s datovým objemem, kde je neomezené volání a zprávy. Výhodou těchto nových tarifů je jejich flexibilita a bezzávazkovost. Zákazník si může nastavit služby přesně podle svých hlasových a datových potřeb a tarify neomezují zákazníky časovým závazkem na dobu určitou, pokud zákazník zvolí variantu bez dotace. Cena měsíčního paušálu je stejná jako u varianty se závazkem a ukončit smlouvu lze kdykoliv po 30 dnech od aktivace. Pokud se navíc podnikatel, který nemá dosud uzavřenou jinou zákaznickou smlouvu podnikatele, rozhodne využít nabídky Magenta 1 Business, získá další výhody, upřesňuje Kateřina Mikesková. 

Tarify s neomezenými daty jsou tři a jejich základem je Můj svobodný tarif M. Liší se objemem dat v plné rychlosti a také EU datovým limitem. Ceny se pohybují od 1075 do 1575 korun. 

Tarify T-Mobile s neomezenými daty
Název tarifu Můj svobodný tarif M a neomezeně SD Můj svobodný tarif M a neomezeně HD Můj svobodný tarif M a neomezeně MAX
Data 20 GB plnou rychlostí, poté 3 Mbit/s 50 GB plnou rychlostí, poté 10 Mbit/s Úplně neomezeně + Internet Svět 500 MB
EU datový limit 30 GB 35 GB 40 GB
Cena 499 Kč 649 Kč 849 Kč

Další srovnání neomezených tarifů naleznete zde: Neomezené tarify u mobilu pro podnikatele. Tady je přehledná nabídka 

U tarifů s neomezeným voláním a zprávami si podnikatelé mohou vybrat ze tří variant podle požadovaného objemu dat – od 2 do 16 GB.

Tarify T-Mobile s neomezeným voláním a SMS
Název tarifu Můj svobodný tarif M a 2 GB Můj svobodný tarif M a 4 GB Můj svobodný tarif M a 16 GB
Data 2 GB 4 GB 16 GB
Cena 575 Kč 675 Kč 950 Kč

Podnikatelé a menší firmy si mohou zařídit také zvýhodněné balíčky služeb. Na výběr jsou tři a ten základní nabízí neomezené volání z pevných linek na všechny pevné linky v ČR a pevné linky okolních států, pevný internet s rychlostí stahování až 50 Mbit/s a další doplňkové služby. Mezi ně patří například web hosting o velikosti 50 MB nebo ochrana sítě před hrozbami z internetu. Tento balíček stojí 415 korun měsíčně.

Vodafone

Nabídka Vodafone je velmi obdobná, podnikatelé si mohou vybrat jak z neomezených tarifů, tak z těch s omezenými daty a využít mohou také balíčků až pro 10 SIM karet. Zařídit si však mohou také základní mobilní tarify. Jejich ceny se pohybují od 399 do 599 korun měsíčně a disponují různými omezeními. V ceně každého tarifu je roaming v EU a sleva na nový telefon v hodnotě až 2000 korun. 

Základní mobilní tarify Vodafone
Název tarifu - - -
Data 3 GB 2,5 GB 4 GB
Volání 250 minut volání neomezené neomezené
SMS 1,51 Kč do všech sítí neomezené neomezené
Cena 399 Kč 498 Kč 599 Kč

Cena neomezených tarifů se liší podle počtu přidružených SIM karet. Je možné si je zařídit také s pevným internetem od UPC v hodnotě 399 korun měsíčně. V ceně těchto tarifů je roaming v Evropské unii a bonusem jsou slevy na nové telefony. Hlavní výhodou neomezených tarifů je samozřejmě neomezené čerpání mobilních dat, které platí pro všechny SIM karty. Podnikatelé mohou v rámci tarifu získat výhodnou cenu 599 korun až pro 10 SIM karet, dodává Ondřej Luštinec.

skoleni_15_4

Tarify Vodafone s neomezenými daty a pevným internetem
Název tarifu Neomezený pro malou firmu Neomezený pro střední firmu Neomezený pro velkou firmu
Počet SIM karet 1 5 10
Cena 1 198 Kč 3 394 Kč 6 938 Kč

Tarify pro jednotlivce mají pak omezený objem dat (od 20 do 40 GB) a jejich součástí je internet do firmy v hodnotě 399 Kč měsíčně, slevy na nový telefon a EU roaming.

Tarify pro jednotlivce Vodafone
Název tarifu - -
Data 20 Gb 40 GB
Cena 1 096 Kč 1 292 Kč

Srovnání tarifů

Pro srovnání tarifů poslouží tarif s neomezeným voláním i SMS s objemem dat 4 GB, který nabízí všichni tři operátoři. Jak je vidět, ceny jsou velmi podobné. 

Srovnání tarifů pro podnikatele
Operátor O2 T-Mobile Vodafone
Název tarifu FREE+ Bronzový Můj svobodný tarif M a 4 GB
Data 4 GB 4 GB 4 GB
Volání neomezené neomezené neomezené
SMS neomezené neomezené neomezené
Cena 649 Kč 675 Kč 599 Kč

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).