Hlavní navigace

Příští rok si za pojištění připlatíme

24. 9. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zajišťovny Munich Re a Swiss Re oznámily, že zvýší sazby až v řádech desítek procent. U obou společností se pojišťují tuzemské pojišťovny. Lze tedy očekávat, že i ty své zvýšené náklady promítnou do poskytovaných služeb.

Ceny pojistek v příštím roce nejspíš porostou. Jejich výše je mimo jiné závislá na ceně zajištění, kterou platí pojišťovny. Člen představenstva největší světové zajišťovny Munich Re Torsten Jeworrek řekl deníku Financial Times Deutschland, že ceny zajistného porostou dvouciferným tempem. Pojišťovny se tak pravděpodobně budou chtít o břímě ve formě vyšších nákladů podělit i se svými klienty. Zatím se nedá však nedá odhadnout v jaké míře je promítnou do cen za pojistné a kolik obětují ze svých marží.

Některé finanční ústavy se k tématu již vyjádřily optimističtějšími zprávami s tím, že se zákazníci dramatických zvratů bát nemusí. Vliv na tvorbu sazeb zajistného a následně pojistného mají v první řadě škodní průběh a ostatní pojistně technické faktory, a teprve v druhé výkyvy kapitálových trhů, komentuje Václav BálekČeské pojišťovny. Čtěte také: Hrozí světu největší hospodářská krize posledních sta let?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktor/ka již pro server Podnikatel.cz nepracuje. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).