Hlavní navigace

Přiznání k dani z nemovitých věcí a silniční dani se posouvá. Víme termín

7. 1. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
Další daňová úleva, alespoň co se týká přiznání. Nově se totiž posouvá termín pro přiznání k dani z nemovitých věcí a silniční dani.

Ministerstvo financí dnes rozhodlo o prodloužení podání přiznání u vybraných typů daní. 

Týká se to daně z nemovitých věcí (z nemovitosti) a také silniční daně. Pro letošní rok se termín přiznání fakticky posouvá z 1. února na 1. dubna 2021, a to bez rizika sankcí z prodlení. 

Splatnost daně z nemovitých věcí je standardně až do 1. června. Cílem rozhodnutí je s ohledem na pokračující dopady šíření pandemie Covid-19 omezit osobní návštěvy finančních úřadů i provozoven poštovních služeb. 

Odložení je kvůli omezení osobního styku

Odložení povinnosti podat přiznání k silniční dani a dani z nemovitých věcí o dva měsíce do konce března považuji v této situaci za nezbytné. Obě tyto daně se totiž často vyřizují v papírové podobě s aktivní pomocí pracovníků finančních úřadů. A v době pokračujícího šíření koronaviru je určitě správné, aby lidé kvůli těmto daním na úřad nemuseli. Tím spíše, že povinnost zaplatit daň z nemovitých věcí je až do 1. června, vysvětlila ministryně financí Alena Schillerová.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz