Hlavní navigace

Proč přišly poplatníkům dvě složenky k dani z nemovitostí od téhož úřadu?

3. 5. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Finanční správa v těchto dnech rozesílá obálky se složenkami k uhrazení daně z nemovitých věcí. Některým poplatníkům dorazily od téhož úřadu složenky dvě.

Na uhrazení daně z nemovitých věcí mají poplatníci čas nejpozději dokonce května. V těchto dnech jim chodí do schránek psaní, která obsahují složenky s údaji k platbě. 

Složenka není doručena těm, kteří mají datovou schránku, Další výjimka je u poplatníků, kteří se přihlásili k zasílání údajů pro placení daně e-mailem. V případě poplatníků přihlášených k placení daně prostřednictvím SIPO, proběhne úhrada daně v souladu s podmínkami České pošty.

Psali jsme: Finanční správa zasílá složenky k dani z nemovitostí. Nedostanou ji však všichni

Jedna obálka, dvě složenky od téhož úřadu

Někteří z poplatníků, kterým dorazí do schránky psaní od finančního úřadu, najdou v obálce složenky dvě od téhož finančního úřadu a tápou, kterou z nich tedy uhradit. Finanční správa na svých webových stránkách odpovídá: Pokud vám byla vyměřena daň z nemovitých věcí vyšší než 5000 Kč, je splatná ve dvou splátkách, avšak máte také možnost ji uhradit také najednou v termínu první splátky. Podle vaší volby tak použijete jednu nebo dvě složenky, na nichž vyplníte odpovídající výši hrazené částky.

Psali jsme: Do konce května je nutné uhradit daň z nemovitých věcí. Jak na to?

Nepřesáhne-li částka daně 5000 Kč, je splatná celá do 31. května. Je-li daň vyšší než 5 000 Kč, je splatná ve dvou splátkách do 31. května a do 30. listopadu, avšak poplatník ji může v termínu do 31. května zaplatit i najednou.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).