Hlavní navigace

Názor k článku Proč se restauracím (ne)vyplácí přijímat stravenky? od * - " Výzkum společnosti PPM Factum potvrdil, že pokud...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 7. 2016 8:41

    * (neregistrovaný) 193.35.105.---

    " Výzkum společnosti PPM Factum potvrdil, že pokud by lidé nedostávali stravenky, téměř polovina z nich by do restaurace na teplé jídlo nepřišla."

    Polovina lidí by se vzdala teplého hlavního jídla, se kterým navíc nemá žádnou práci, po 2/3 dní v roce, kdyby si se slevou nemohla koupit barevně potištěné papírky? Polovina?

    Kdo tomu věří? Zadavatel výzkumu, stravenkářské firmy, a zpracovatel průzkumu, firma PPF Factum, ti jistě ne.

    A hlavně, jestliže je nejběžnější stravenka 80 Kč, "nedaněných" je z ní jen 60%, k tomu poplatek od zaměstnavatele, poplatek od hospodského, DPH z poplatku, náklady na zpracování, o to vše má nižší plat a dražší cenu jídla, jaká je tedy skutečná přímá úspora pro "strávníka"? Kolem 10 Kč/oběd.

    Kvůli 10 Kč / oběd by polovina lidí přestala chodit na oběd? To je pitomost. Navíc ta úspora 10 Kč ho stojí 30+ Kč v daních, které o to vyšší musí zaplatit jinde.

    Výhodné je to jedině pro zahraniční stravenkářské firmy, převážně francouzské. To je část z těch stovkek miliard, které každý rok jdou z ČR do zahraničí. Proto jsou zde platy na 1/3 těch západních. Musí to tak být, to je jednoduchá matematika, když naši politici nutí zaměstnance z každého obědu platit daň do zahraničí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).