Hlavní navigace

Názor k článku Program Strany zelených: Zdaňme letenky a naopak daňově zvýhodněme elektromobily od * - Zdanění nevyužívaných nemovitostí je nápad převzatý ze západní...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 10. 2017 13:15

    * (neregistrovaný)

    Zdanění nevyužívaných nemovitostí je nápad převzatý ze západní Evropy, nikoli od komunistů. Tvrzení o komunistech je z principu nesmysl. Tohle je ryze kapitalistický prvek, ale kapitalismu 60-70 tých let, toho s tzv. "lidskou tváří". Smysl byl stabilizovat cenovou hladinu nemovitostí, a nenavyšovat ji spekulativním držením. Ostatně podobné daňové opatření mají i v USA, také se smyslem učinit nevýhodným spekulativní držení. Tam to mají ve formě vysoké daně z nemovitosti.

    Zdanění letenek, to je také nepřesné. V čem je problém? Ekologicky horší letecká doprava je daňové zvýhodněna oproti automobilové tím, že letecká paliva pro mezinárodní linky nejsou zdaněna. Takže on je to v podstatě dobrý nápad, ALE jsou to zelení. Takže NEDOMYŠLENO. Když zdaní letenky, lidi budou létat z okolních zemí, a daně půjdou jim + doprava na vzdálenější letiště... no ekonomika i ekologie dostane na prdel, aniž by z toho vznikl.o cosi užitečného.
    Samozřejmě, něco jiného by bylo zdanění paliv. Jenže to by se muselo udělat CELOSVĚTOVĚ. Protože kdyby to zavedli jen u nás, tak letadla budou létat sem s plnými nádržemi, zde nebudou tankovat nic, nebo jen nezbytné minimum, a dlouhodobě to i znamená přesun linek do zahraničí. Takže ekologie opět dostane na zadek, protože letadlo plně naložené palivem má co? Má vyšší spotřebu, tudíž i emise.

    Ale to jsou jediné dva prvky, se kterými lze v programu Zelených souhlasit. KDYBY to udělali jinak, pořádně, aby to fungovalo jak má. Jenže toho zelení nejsou schopni, jak mnohokrát dokázali.
    Pro někoho je to paradox, ale nejneekologičtější strana Zelení. Příroda pláče, když se dostanou k moci. A mafiáni se radují. Výsledkem jsou vždy "tunely" ze státního rozpočtu, i z soukromých kapes a zničená příroda.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).