Hlavní navigace

Názor k článku Majitelé nemovitostí se bouří, pronájem více bytů má být koncesovanou živností od Pavel - Už podnikám 23 let. Nikdo mi nic nedal,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 2. 2019 17:02

    Pavel (neregistrovaný)

    Už podnikám 23 let. Nikdo mi nic nedal, všechno jsem si musel vydělat sám. Daně a odvody platím řádně od počátku (jsem s.r.o.), ani jinak by to nešlo, protože na všechno musím vystavit fakturu. Ano a vytvářel jsem zisk, zdaněný a pro jiné těžko pochopitelný, že se dá i poctivě vydělávat. Za tento zisk, který jsem vydanil (druhé vydanění), abych mohl peníze užívat pro soukromé účely jsem si dovolil koupit zchátralé byty. Paradoxně tyto byty byly dříve v majetku města a toto město se je snažilo zbavit, protože byly z části plné nepřízpůsobivých obyvatel, neplatičů. Tyto byty jsem postupně zrekonstruoval, nepřízpůsobivým vyplatil "odchodné", což je v této zemi legální, aby si mohli koupit bydlení jinde. Po mnoha letech se mi povedlo všechno opravit a pronajímat byty kvalitní pro řádně platící nájemce.
    Takže nekradl jsem, makal, opravoval, investoval a doufal, že konečně si budu moci užívat vynaložené dřiny.
    Asi omyl. Asi jsem investoval ve špatné zemi. Kromě řádně placených daní z nájmu budu muset platit i sociální a zdravotní pojištění? To znamená další forma zdanění?
    Už mému předkovi vzali pár hektarů za to, že makal, byl soběstačný, po nikom nic nechtěl. Navrácení se již nedočkal.
    Co bude následovat? Milionářské daně? Pranýřování těch, co něco dokázali? Tato země historicky velmi dobře umí zatočit s úspěšnými lidmi. Bude mít však šanci s nimi zatočit, když příště tu už žádní nezůstanou?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).