Hlavní navigace

Propuštěný zaměstnanec dělá mrtvého brouka. Co se zápočtovým listem a ELDP?

9. 8. 2019
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
Jak postupovat, když zaměstnanec po ukončení pracovního poměru nekomunikuje ani nepřebírá poštu? Účetní odpovídají v diskuzích na BusinessCenter.

V dalším vydání BusinessCenter Bulletin vám přinášíme informace o nových daňových povinnostech v následujícím týdnu, šablony k daním z příjmů, TOP témata diskusního fóra.

Daňový kalendář v nadcházejícím týdnu 12. srpna– 18. srpna 2019

V tomto období nejsou žádné povinnosti spojeny s placením daní. 

Vzory šablon

Daňové přiznání s přehledy pro OSSZ a ZP s exportem do XML. Daňové přiznání k dani z příjmů fyzických osob je určeno pro ty, kteří uplatňují paušální výdaje nebo vedou daňovou evidenci. Obsahem šablony jsou i přehledy pro správu sociálního zabezpečení a přehledy pro zdravotní pojišťovny. 

Daňové přiznání pro fyzické osoby s přehledy pro OSSZ a ZP. Daňové přiznání k dani z příjmů fyzických osob pro ty, kteří uplatňují paušální výdaje nebo vedou daňovou evidenci. Šablona obsahuje i účetní závěrku, přehledy pro správu sociálního zabezpečení a přehledy pro zdravotní pojišťovny. 

Přiznání k dani z příjmů fyzických osob (jen zaměstnání). Zjednodušené daňové přiznání pro fyzické osoby mající příjmy pouze ze zaměstnání v ČR. 

Přiznání k dani z příjmů právnických osob. Aktuální šablona formuláře přiznání k dani z příjmů pro právnické osoby obsahuje šablonu s exportem do XML (vzor č. 28 – 2018). Tato šablona je neomezená výší daňového základu.

Formulář pro výpočet daně z příjmů fyzických osob pro Excel (XLS). Šablona je pro výpočet daně a daňového zvýhodnění u daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a funkčních požitků s možností exportu do XML.

Brand24

Podobu a funkčnost šablony si můžete snadno ověřit v její omezené verzi zdarma. Všechna data se nikam neodesílají, zůstávají pouze ve vašem počítači.

Veškeré šablony jsou připraveny ve formátu Microsoft Office. Stoprocentní funkčnost je garantována od verze 2007 na platformě Windows.

TOP témata tohoto týdne na našem diskusním fóru

  • Zaměstnanec vdává dceru a svatební den vychází na sobotu. Má v pátek nárok na placené volno?  
  • Se zaměstnancem byl ukončen pracovní poměr a on nekomunikuje ani nepřebírá poštu. Co se zápočtovým listem a podpisem ELDP?  
  • Jak je s neschopenkami, vyplácením dávek a posíláním hlášení na OSZZ?
  • Do firmy přišla faktura na služby, která byla zaplacená a byl uplatněn odpočet DPH. Služba však neproběhla a přišel dobropis s minusovou částkou. Jak s tímto dokladem pracovat? 
  • Jak zaúčtovat kupní smlouvu z roku 2018 týkající se prodeje nemovitosti, která byla v obchodním majetku firmy a zaplacena letos? 
  • Plátce DPH fakturuje do zahraničí na základě reverse charge a plánuje nákup monitoru a laptopu pro využití při podnikání. Může zažádat o vrácení DPH?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).