Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Provozovatelé stánků musí zbystřit. Pivo do plastového kelímku už brzy nenatočí od Sadie - kdysi se vše dávalo do skla a to...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 6. 2018 11:10

    Sadie (neregistrovaný)

    kdysi se vše dávalo do skla a to bylo vratné!Ostatní věci se balily do papíru(dokonce i vlašský salát!)a taky to šlo-dokonce to bylo zdravější než "hygieničtější"plas­t.......proč to nemůže být "postaru"???Továrny na obalové sklo fungují ne?Sama za sebe říkám,že odpad třídím,ale jak se vyhnout plastovému balení,když to není možné???A jak už někdo psal......oproti ostatnímu světu jsme "kapka v moři"....to neznamená,že se na to máme vykašlat,ale nevíte někdo jak donutit "k akci"ty největší znečišťovatele??????

  • 20. 6. 2018 16:57

    TM (neregistrovaný)

    Zdání může klamat. Skleněná láhev vydrží v oběhu asi tak 10 kol, pak jde do střepu. Výroba a zpracování skla je energeticky mnohem náročnější oproti plastové lahvi - víc než desetinásobně. Sklo jako obal tvoří větší část hmotnosti produktu než plast. Pak je nutné použitý skleněný obal zase dopravit k vyčištění a novému plnění, což zabere stejný objem nákladního prostoru jako plný obal. Navíc je křehké, takže vyžaduje šetrnější manipulaci, což taky stojí peníze navíc. Takže když se to celé posčítá, tak to sklo nevychází ani ekonomicky, ani ekologicky příliš výhodně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).