Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku 3, 2, 1… #EET odstartovala. Čtěte, co to obnáší a na co nezapomenout od LivingLegend - "Lokalizační údaj podle typu provozovny: stálá: bude uvedena...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 12. 2016 16:10

    LivingLegend (neregistrovaný)

    "Lokalizační údaj podle typu provozovny: stálá: bude uvedena adresa (ulice, č.p/č.o, obec, PSČ), mobilní : registrační značka nebo jiná textová jednoznačná identifikace, virtuální: URL adresa nebo jiný odkaz, který ji jednoznačně určí (např. e-mail, telefon)"

    Zajímalo by mne jestli si to autor zkoušel vyplnit. U stále provozovny není povinný údaj ulice ale pouze "Č. popisné nebo evidenční" Tohle je odpověď z eet@fs.mfcr.cz:

    "Dobrý den,
    pokud adresa provozovny název ulice neobsahuje, nemusí být tato položka vyplněna. Jedinečnost provozovny je dána evidenčním číslem resp. číslem popisným spolu s názvem obce a PSČ.
    V případě, že provozovna nemá přiděleno ani číslo popisné nebo číslo evidenční (např. čerpací stanice ), uvede poplatník při založení nové provozovny ve webové aplikaci „Elektronická evidence tržeb“ v povinné kolonce „č. popisné nebo evidenční“ číslovku „0“. Doporučujeme použít i parcelní číslo jako součást „názvu“ provozovny."

    Nějak nepochopili že číslo popisné je nic říkající bez ulice.

    Co se týče položek obce a PSČ.
    Nejde zadat obec podle PSČ takže musíte napsat obec a podle číselníku ji vybrat. PSČ se samo doplní. Problém je že číselník obcí nesedí s číselníkem ČP. Takže když třeba zadáte Ostrava vyběhne PSČ pouze pro Ostravu - Jih http://www.imgup.cz/images/2016/12/01/cisob.png
    Mojí adresu jsem dohledal jako "Moravská Ostrava a přívoz"

    Když jsem požádal o číselník tak na telefonické hot-line nebyly schopný žádný říct. Na elektronický dotaz poslali něco co nefunguje. Nedá se použít ani jejich hromadný feed jelikož nesedí část obce a PSČ. Při zadávání 60ti poboček je to dost výživné. Prostě nemohl programátor vyžadovat PSČ a doplnit tu blbou obec. Opravdu bych chtěl moc aby u toho někdo myslel nebo minimálně použil jiné číselníky z jiného státního podniku!

  • 2. 12. 2016 14:02

    _ Tonda (neregistrovaný)

    Nějak nepochopili že číslo popisné je nic říkající bez ulice.

    Naopak, popisná čísla jsou unikátní v rámci katastrálního území, čili v případě malých obcí, kde nemají pojmenované ulice, je obec + č.p. je jednoznačné.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).